Gravid i vecka 20 och en sprattlande cirkus i magen

IMG_9486

Halsband och klackar på!

I dag har jag nämligen sprungit runt på pressvisningar halva dagen. Eller ja, sprungit och sprungit. Snarare stapplat fram, kors och tvärs, genom ett halvt avspärrat Stockholm.
Ett par skurkar slog till mot två banker och en växlingskontor – med misstänkta bomber lite varstans i stan. Och så jag, mitt i alltihopa, som “for” fram med pyttesteg och 20-veckors gravidmage.

IMG_9482

Och apropå magen. Det händer grejer därinne kan jag lova. I förra veckan var jag och John på rutinultraljud och det var någon form av cirkus därinne. Barnet gjorde kullerbyttor och det var inte en lugn stund. Jag hade liksom någon fin bild framför mig att jag skulle gå hem med någon fridfull ultraljudsbild i handen. Icke.
Det där barnet var som en mindre centrifug, så det gick ju knappt att fånga hen på bild. Ett stycke Cirkus Sundh!
Sedan kan jag väl erkänna att jag inte var helt förberedd på hur barn ser ut på ultraljud (kör anti-googling genom hela graviditeten för att inte skrämma upp och oroa mig själv med ruskighetshistorier). Alltså barnet såg ju lite (läs: mycket, men jag försöker ju vara lite härlig här) som en … alien. Hen tittade upp och jag höll på att skita på mig.
Men ingen ser nog särskilt smickrande ut på just ett ultraljud.

Numera känner jag även de där vändningarna och små sparkar (ellervaddetnuär) när jag ska lägga mig om kvällen. Allt det där är ju så himla individuellt, så jag hade ställt in mig på att känna första sparken om sisådär en tio veckor), men Cirkus Sundh har en totalshow och jag är tydligen inbjuden.
Som en vän till mig sa “ingen hade ju väntat sig annat än härj i din mage”. Ungefär den finaste sak någon kan säga till mig. För jag kanske inte är den lugnaste filen i mejerihyllan …

 

 

 

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. AngelicaE

  Vad roligt, underbart att det du säger (skriver) precis vad JAG tyckte! Ja, vad jag tyckte, när jag väntade mina små busbarn. Man är ju helt “blueberry” (nybörjare de luxe). skrattar Men det var riktig kul när du skrev att det kändes som en “cirkus i magen” – DET är ju helt galet, men det är helt precis så som jag upplevde det.
  Som en liten gulfisk i magen eller som om det var en alien som hälsade på! (Jag är inte ett stort fan av aliens, bye the way…)

  Tusen tack för en härlig blogg och hoppas att du kan sussa sött inatt!

  Angelica

 2. Fanny

  Hej! Åh grattis till bebisen! Det är så underbart med ultraljud och att äntligen få se sin skatt 🙂 kan inte du skriva lite om hur du har sytt din fina pennkjol? Det vore toppen! Jag fick nyligen reda på att jag är gravid och tycker det är sååå svårt med gravidkläder. Sist kunde jag absolut inte ha nåt som satt åt men det blir lite tråkigt i längden med lösa tshirtklänningar typ. O nu när det snart är kallt vore det trevligt med något i lite tjockare material (som kjolen ser ut att va gjord i). Tack för ej superfin blogg! Kram!

 3. Solveig

  Å lilla cirkusen, fint! Bloggade just om min (väldigt efterlängtade) 25-veckors-kula.

 4. Li

  Så fina bilder! Det är så roligt att läsa om andras graviditeter då jag själv är gravid, och upptäcka att den där “det är nog bara jag-känslan” försvinner mer och mer ju fler graviditeter jag läser om. Helt underbart att få följa er graviditet, särskilt då jag följt din blogg långt innan min egen, och din, graviditet.

 5. Vicky

  MYSIGT! måste vara en helt galen upplevelse att ha en person i magen.

 6. Ellika

  Åh! Precis spån var vårt barn i magen. Vi hade också klurigt med bild. Och på det sena ultraljudet fick vi ingen bra 3d bild eftersom hon hade foten för ansiktet. Det har hållt i sig och nu har vi en väldigt aktiv 15 månaders som har prioriterat sin fysiska utveckling rakt igenom

 7. Anna

  Vår bebis låg så fint i profil när vi ultraljudade, barnmorskan blev helt salig och vi fick med oss en hel rulle med bilder hem. Alien-bilder.
  I nuläget sitter jag med en bebis i magen (som tydligen kan komma ut när som helst blir jag påmind om av folk som nog tycker att jag ska lugna ner mig) som fullständigt har missuppfattat det här med kvällsro. Så mycket rörelse!!
  Det är väldigt roligt att följa din gravidresa, lyckligt berättat varje gång. 🙂

Lämna ett svar