Gotland, koja, hängmatta och middag under äppelträdet

 

God morgon! Vad sägs om att börja denna morgon med lite bilder från Gotland?
Jag tog ju så mycket bilder när vi var där tidigare i maj att kameran liksom rapar på repeat. För att bota detta kommen här ett gäng bilder från en dag på torpet.

Värmeböljan hade precis tagit fart och vi klädde kidsen i solskyddande tröjor, hattar och byggde skuggande koja av gungan. Det var SÅ varmt.

John var uppe på busstaket för att mäta takluckan. Det saknas nämligen en taklucka så det regnar rakt in, vilket är sisådär. Så nu ska vi försöka fixa något att göra en ny taklucka av. Tips emottages tacksamt!

Solen gassade och vi varvade fika med skugga och fix.

Medan barnen sov lunch på barnvagnspromenad passade jag på att förbereda ett jobb som jag skulle göra. När barnen vaknat kom de tillbaka med blommor till mig. Gullfisar.

Läste lite sagor i kojan. Den ena efter den andra anslöt sig. Till och med grannkatten.

Dagens viktigaste mission. Hänga upp lampslingor och hängmatta i bussen.

Det visade sig att den bästa platsen för hängmatta var klädkrokarna. Och det finns ju en hel del av den sorten, så vi skulle ju kunna ha tjugo hängmattor på rad här, hehehe.
Tänk att ligga här som små sillar och någon läser en kapitelbok. En liten snutt varje dag?
#dröm

Innan middagen lekte kidsen härinne. Kanske den bästa lekplatsen. Ja, efter bussen alltså.  De klättrar, låtsaslekar, öppnar och stänger fönster och lever ljuva husvagnsliv.

Vi dukade upp middag här, under äppelträdet, den här majkvällen.

Bredvid ett par påskliljor som kikade opp! Det var så märklig komination av grejer i trädgården. Vitsippor, påskliljor, knoppande pioner och hägg. Som en mix av april och juni.

Efter middagen hänga jag upp ÄNNU en hängmatta – på en ny plats. Vi har haft den här hängmattan mellan två av våra äppelträd, men det ena äppelträdet har inte verkat så nöjd av arrangemanget (lätt ihåligt), så bara barnen har kunnat utnyttja hängmattan. Men så hittade jag den perfekta platsen, mellan ett rejält päronträd och vår stora hägg utanför finentrén. Håller för minst en vuxen!

Maj-torp med hängmatta! Ganska ironiskt. Jag skapar hundra två olika platser för vila, men vilar aldrig pga alltid ett nytt projekt. Men i sommar, då ska jag ligga här till höger i bild!

Planterade ännu en pion i perennrabatten och funderade på vad som var ogräs och vad som var blommor i allt det där. Har något svagt minne av att jag slängde ut en massa fröer här i höstas. Funderar på att bara låta allt växa och ta bort sådant som tydligt är ogräs, typ maskrosor. Eller hur gör en? Ja, förutom att ha bättre koll då så klart, hehehe.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Evelina

  Jag kommer aldrig heller ihåg vad jag planterat/sått till nästa år, ständigt detta “vad är ogräs-vad är det inte”-detektivarbete! Om man var organiserad skulle man ju kunna fota av rabatterna till nästa år och göra anteckningar. Vet också att det finns olika sorters trädgårdsdagböcker för liknande syften! Men som sagt, det är om man var organiserad…

  1. emmasundh

   nästa år, DÅ ska jag bli organiserad!

 2. Josefin

  Kanske går att kolla med en båt tillbehörs affär typ benns eller Erlandssons brygga? De brukar ha luckor.. eller husvagnar tillbehör?

  1. emmasundh

   SMART! TACK!

 3. Pia

  En plexiglasskiva ger en tillfällig lösning till dess att ni bestämt er. Den släpper in ljus men stänger ute regn. Finns färdiga på Biltema bl.a. o man kan såga försiktigt i dom med sticksåg.

  1. emmasundh

   Tack för tips!

 4. Lisa

  Vad tänker ni för typ av lucka? Ska den både vara öppningsbar och släppa igenom ljus så kanske det funkar att bygga en träram på taket och sätta i ett vanligt fönster? Om ej krav på ljusinsläpp så kanske soptunnelock? Eller tefat? Eller enkelt trälock?

  1. emmasundh

   Helst ska den släppa igenom ljus tänker jag.

 5. Ellen

  fy sjutton vad jag gillar dessa gotlands-inlägg!

Lämna ett svar