Glömda januari

God morgon på er!
Januari försvann ju i ett bokskrivar-os, så här kommer ett inlägg om dagarna som suddades ut.
Vi slängde ut julgranen (känns som ett liv sedan, visst?). I tomheten efter gran och innan bokhyllan kom på plats igen låg katta i fåtölj. Det är som att en nästan hör klockan som tickar, eller hur?

Vi var ju i Dalarna, och kom hem med små souvenirer. Som den här gamla asken från Klassiska byggvaror.

Och nytt flergångs-kaffefilter från Mora hemslöjd.

Några dagar efter att jag kom hem från Dalarna, så tog jag tåget till Landskrona för att hålla en föreläsning om klimatet. Och hallå, Landskorna! Kan det vara min nya favoritstad i Sverige?
Så vacker, färgstark och människorna! Folk log mot en på gatorna och världens finaste, härligaste publik när jag föreläste. Måste åka tillbaka hit känner jag. Plus, hittade världens finaste port med överljus. Jag gillar ju portar som ni säkert har listat ut …

Det bästa med att rälsa en hel del i jobbet, är att få jobba hemifrån när en kommer hem. Jag gillar kontrasterna.

Levde i mina favoritjeans efter att ha lämnat in dem på lagning hos @grönastygn.

Började en ny tradition hemma. Att varje lördag äta frukost i sängen. Äta rundmackor och se på TV i sängen. Bästa starten på helgen.

Och sedan second breakfast. Så klart.

Efter veckor i mörkret så smög sig ljuset in. En efterlängtad ljusstrimma på kakelugnen.

Kikade på 2030 på SVT, och Rapport från 2050. Mer klimat-TV åt folket!

Och fick den här fina boken av Emma! Så genial bok! Kalender och fyll-i-bok i ett. Som en dagbok för människor med lite tid, hehehe.

Tokfranskatten försökte lajva dricksglas tror jag.

Fick fintfin present av Ekobryggeriet. Soda med smak gurka, som blev till fredagsdrinkar. Stört gott!

Pep i väg till Färgfabriken och drömde om sådana här vackra detaljer.

Uppdaterade hårdtvåls-skafferiet och införskaffade hår(d)schampo (den lila). Sjukt taggad på att testa! Är ni team hårdtvål?

Januari avslutades med besök på Finansdepartementet hos Per Bolund, tillsammans med Maria och Johanna. Snackade klimat, utmaningar och tänkbara lösningar.

Och jag var med. Lovar.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Christina

    Team hårdtvål, ja absolut. Vi hade alltid det när jag var barn, och jag avskyr slirig otäck flytande tvål så jag har alltid haft hårdtvål, ända sedan jag flyttade hemifrån. Men jag är jättenyfiken på schampo i hårdtvålsform! Hur funkar det? Återkoppla gärna när du provat, snälla!

  2. Pernilla

    Har levt med hårdtvål, schampo- och balsambars i snart två år som ett steg i att minska mängden mikroplaster i min vardag. Dessutom supersmidigt, håller länge (oftast 3 månader), tar mindre plats i väskan när en ska resa eller gå till gymmet. Helt klart bara fördelar för mig!

  3. Tale

    Jeg er team-hård tvål! Haha, får høre at det liksom er så 70-talls, men det passer meg helt fint. Enn så lenge har jeg bare kroppssåpe. Prøvde balsam fra Lush men det passet ikke. Gjør det først og fremst pga mindre emballasje & lei av å bære ut masse søppel

Lämna ett svar