Ge bort lite fred i julklapp!

I samarbete med Svenska freds

 

Som ni vet hoppar jag på utmaningen #skraltundergranen i år. Det kommer inte maxas några julklappsberg i det Sundh:ianska hemmet. Inte i år. Inte med den torra sommaren och bränderna färskt i minnet. Jag tror att jag är smartare än så.
Däremot kommer det nog ligga några väl valda hållbara, begagnade klappar där i barret, tillsammans med den här: en påse fred!

För vet ni, jag hatar vapen.
Jag brinner dessutom för klimatet och att försöka rädda mina barns framtid. De två utgångspunkterna är tyvärr ganska tätt sammankopplade.
För vad händer enligt världens enade klimatforskare när världens temperatur höjs, torkan blir ett faktum, vissa delar av vår värld blir obeboelig, skördar förgås och det blir akut matbrist? Då blir människor desperata. Och måste fly. Forskarna spår miljontals klimatflyktingar 2050. Det är om 32 år. Då är Majken  lika gammal som jag är nu. 35 år.
Vapen i desperata människors hand? Kan inte tänka mig något värre.

Därför jobbar jag på dubbel front.
Först och främst vill förhindra att planeten når över 1,5 grader (det är SÅ VIKTIGT det är att temperaturen inte höjs mer!) som triggar igång klimatets tombola av skit och dessutom vill jag minska antal vapen i världen. Helst vill jag burn them all!

Visste ni by the way att Sverige är en av världens största exportörer av krigsmateriel per capita? Jag är så förbannat ostolt över det.  Vi exporterar vapen till krigsförande länder och icke-demokratier.
Folk dör. Sverige tjänar pengar.
No tanks.

Vad kan en göra då? Jo, en kan stödja Svenska Freds som kämpar för fred (och gjort det ända sedan 1884). De påverkar och granskar beslutsfattare, stödjer fredskrafter internationellt och är en viktig röst i den säkerhetspolitiska diskussionen. De ger “fredliga alternativ och lösningar som motvikt till avskräckning och militär upprustning” och jobbar aktivt för nedrustning.
Jag kan inte tänka mig någon bättre sak att stödja faktiskt!

Jag vill inte att min jul ska se ut så här:

Hellre så här:

Tygpåsen är i 100% ekologisk bomull och köpet räknas som en gåva till Svenska Freds –
Köp din fredliga tygpåsen här! Har du redan en tygpåse så kan du så klart skänka en gåva till Svenska freds. Det gör du här. 

PS! Den 5 december sitter jag i Svenska freds paneldebatt på Bar Brooklyn i Hornstull i Stockholm. Jag och en massa fantastiska ska bland annat snacka klimatet. Missa inte!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar