Framme på torpet!

I går eftermiddag anlände vi hit, till vårt lilla torp, trädgård och tillhörande trailerpark med husvagn och buss. Som vi har längtat! Maj var en lång (om än ljuvlig) uppförsbacke med så många berg som skulle bestigas och saker som skulle ros i hamn, men nu är vi här. Visserligen med bihåleinflammation, men lugnet i kroppen kom rusande så fort vi svängde av vägen och in mot torpet.

Trots att det knappt har regnat en droppe sedan vi var här senast så hade det växt ganska mycket i trädgården om en säger så.  Gräset stod högre än högst …

Och i trädgårdslandet stod potatis, majs, rädisor, squash och sockerärtor. Allt hade inte tagit sig och lite var sönderbränt, men vi tänkte pilla ner lite fler frön nu när vi är här och hoppas på regn. 

Jag hade proppat bilen (älskar att stuva bakluckor) med allsköns växter. Ungefär hundra ton tomatplantor som växt till sig på fönsterbrädet hemma och en hel del annat som jag använde till en balkongplåtning för dagar sedan. Nu står allt här på trappan och väntar på att komma ner i jorden. 

Fick en hel del hjälp av de här två. Att vattna med små glas som de omsorgsfullt hällde på rosen till vänster. 

Och perennrabatten såg helt okej ut trots torkan. Nästan allt hade överlevt, men det knappt.

Två nakenfisar och en middag blev det när vi packat in alla triljoner väskor, pinaler och ett bord (!) i torpet.

Alltså vilken skillnad det är med två barn detta år jämfört med förra året. Då fick vi exakt noll saker gjort och det var kaos hela tiden. De kunde inte läggas samtidigt för det var lika med totalt haveri. Nu somnade de två bredvid varandra under en stilla kvällspromenad, Majken med en blomma som hon hade plockat till John. Jag ska verkligen inte ropa hej, men det var stor skillnad. Bara en sådan sak att jag faktiskt hann att rensa två rader från ogräs i trädgårdslandet ostört. Hade aldrig hänt för ett år sedan.

Alltså kvällarna här just nu. Och blåklinten som har överlevt! Så mycket flott i en och samma bild. Nä, nu ska jag ta ta i den här dagen. Det blir en tur in till Visby för att fixa pass i dag – inför tågluffen i sommar! Wiiihoo!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Åh vad härligt Emma! Det ska bli fint att få följa er sommar här genom bloggen!

  2. Varmt välkomna till öjn!

    1. Tusen tack Aino!

  3. Åh det ser verkligen drömskt ut, förstår att ni trivs där!

Kommentera

Stäng meny