Första dagarna på det nya året

Hej på er!
Kikar in här en sväng för en jullovsuppdatering.
Barnen är lediga, och det innebär att jag också är det. Här jullovas det för fulla muggar kan jag lova!

Vi har haft besök ett par dagar, firat jul, åkt skridskor, varit på bio, käkat på restaurang, sladdat pulka, hängt med kompisar, åkt på utflykt, varit på badhuset, gått på loppis, satt de första fröna i jorden. Och så fixar vi med bygget.

Städar stengrunden inför att den ska fyllas, sågar av grenar av fällda träd (grenarna ska flisas upp för att vi ska kunna göra fler lerväggar och färdigställa orangeriet). Och så lerklinar jag de färdiga väggarna i orangeriet.  Yep!

Så här ser jag ut vareviga dag.
Lerig och dan, i full färd med att smeta lera på väggarna i vårt orangeri.

Första lagret är uppe, men nu väntar rejäla minusgrader och då är det svårt att få loss lera från vår lerhög. Kanske inte bästa tiden att gå loss med lera, men det är så kul så just nu hackar jag lera, lägger i en hink och låter tina inne i orangeriet. Hundra procent omständigt, men det blir så fint att jag liksom inte kan lägga band på mig.

På tisdag är jag tillbaka på jobbet igen, och då kommer tätare uppdateringar. Julen ska avhandlas, liksom tusen andra saker.

Jag är omåttligt peppad på 2022 ska ni veta, att blogga, hitta på skojiga saker, odla, bygga, greja, läsa mig nya saker och verkligen vältra mig i göttigt vett.
365 dagar av möjligheter!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar