Formex 2015: Semlor, hållbar inredning och 5 liter Ernst

IMG_7373

I morse vaggade jag i väg till vårens Formex-mässan, för att spana in vårens trender inom inredning. När jag kom fram möttes jag av det här: Semlor en masse!
IMG_7379

Det var uppdukat för frukost, trendspaning och designprisutdelning. Medan det åts smörgås, så berättade trendorklet Lotta Ahlvar om vårens trender (hållbarhet var den mest välkomna av trender enligt mig, liksom de smutsigare kulörterna. Gärna de två trenderna i kombination så klart).
Efter en låååång pressfrukost, som förvisso spenderade med himla trevligt sällskap (bland annat Emmy och Little Miss Fix It), var det dags att ta sig runt mässan. Alltså att hugga tag i Formex kan ta ungefär en hel dag, särskilt om man vaggar fram i åttonde månaden, är en pratglad skit och tar ett foto i minuten. IMG_7388

Jag som vanligtvis tar enorma kliv, och liksom älgar fram, lunkade – knappt märkbart framåt – i gångarna. Först förbi Mini EmpireIMG_7494

Kikade på Botan-vaserna som vann pris förra året. IMG_7472

Lite varstans stod stylade stilleben uppställda. Ett vårligt grönt till exempel.

IMG_7453

Jag fastnade mest för en mönstrade grejer, som de här anteckningsblocken. IMG_7427

… Och spännande nyheter på Formex absolut bästa del, Young designers. Här har vi Nothing Can Go WrngIMG_7523

Inspekterade 5 liter Ernst.

IMG_7502

Och sedan var jag ju tvungen att pipa förbi Littlephant! Alltså katten! Hur vass?
Kanske något för lilla bebisen (som så klart MÅSTE bli en kattälskare. Inga krav alltså. Men JO).
IMG_7511

Lunkade in i Littlephants Camilla, som är cirka den trevligaste människan som går i ett par skor. IMG_7546

Därefter sa kroppen stopp och ville knappt gå en meter till. Så då fick jag slänga på mig kappan, stoppa ner kameran i väskan och sedan bege mig tillbaka till Amelia-redaktionen (där jag just nu jobbar). Pust.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Emmy

  Haha, jag stod också och pillade på de där anteckningsblocken ett bra tag 🙂

 2. Lotta

  Åh jag såg dig gå förbi min monter jag står med på young designers men blev så konstigt staratruck och blyg eftersom jag ser dig som en så himla bra förebild att jag knappt vågade knysta fram ett hej! Och så har jag grämt mig för att jag inte sa hej ordenligt och berättade hur bra jag tycker du är, så nu tar jag banne mig och skriver der här iallafall så det slipper vara osagt! Kram / lotta

  1. emmasundh

   Men alltså GULLO!
   Hoppas vi ses igen då =) Du får hugga tag i mig nästa gång, så jag får chans att se din monter. Det var som att jag gick genom Formex med någon form av tunnelseende, så jag tror bestämt att jag missade hälften. Bummer!
   Kram emma

 3. Paula

  Hej Emma! Thank you so much for this mention in your blog ^^ What an honour! Glad you liked what you saw and hope to see you next time!

 4. Malina

  Haha, finner direkte 2 eller 3 ting som jeg har lyst på. 🙂

Lämna ett svar