Ett stycke födelsedag

IMG_4894

Förra veckan fyllde John år. 34 stolta år. På självaste Majken-dagen minsann. Medan de två jubilarerna slumrade (en av dem låtsades sova, det såg jag allt) smög jag upp och gjorde frukost. Eftersom John älskar ost, så brukar jag alltid göra en osttårta och sätta ett ljus i, men det hade jag helt glömt bort. De obligatoriska fölsis-croissanterna däremot, de hade jag inte glömt.

IMG_4910

Det var Johns Majken-dag, så jag passade på att jobba hemifrån för att få fira lite mest hela dagen. Vid 17-snåret gav vi oss ut i regnet. John i sina nya, vinröda Converse som han fått av mig i present.  IMG_4916

Vi rullade bara några meter hemifrån, nämligen till Gyllenborgens mat, där jag skulle bjuda på middag. Himla praktiskt att ha en megabra restaurang precis runt husknuten. IMG_4935

Vi beställde in champagne och surfade med ögonen mellan alla mellanrätter.  IMG_4969 IMG_4965

Majken låg och sov i sin softlift på golvet, medan jag hejda till kameran. IMG_4987Bordet fylldes med vällagade rätter medan vi babblade torpdrömmar och semesterplaner, skålade i champagne, matade Majken och gungade henne till sömns på armen. Vi avslutade med den bästa crème brûlée vi har ätit. Och då har vi ätit M Å N G A. Oavsett vilken restaurang vi är på i världen så gäller samma regel: Finns crème brûlée på menyn, ja, då ska den ätas. Och som vi åt.

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. S

  Fint det låter att gå på fin resturang och dejt och ta med sej sin bäbis. Varför stressa med barnvakt! Tyckte det var så fint på Sicilien att se ungar vara med ut och äta, gärna många familjer/vänner som satt ute sent och några ungar lekte, andra hade somnat vid bordet eller i föräldrarnas famn.

 2. Hanna

  Champagne – vad lyxigt! Det är härligt att drömma tillsammans med sin älskade.

 3. Ulrika

  Hej Emma

  Ni verkar kunna göra så mycket med Majken på exempelvis kvällar. Vår son som bara är 3 dagar yngre än Majken har kvällarna som sin lite “oroliga” tid på dygnet då han är lite extra vaken och lite kinkig, mer skrikig än på dagarna. Hur är Majkens humör? Kanske gör ni något som vi kan ta efter? Är själv även lite ängslig att göra saker på kvällarna utifall han skulle ha en extra kinkig kväll och få jobbiga blickar på mig från andra människor. Några tips?

 4. Ebba

  Créme brule är ju så himla gott! Den godaste jag har ätit var när jag var i Mexico av alla ställen haha. Kanske är dags att själv försöka göra en sådan till efterätt. Ha en fin helg!

 5. Erika

  Tack snälla för alla fina komplimanger och för detta trevliga inlägg. Och vilka fina bilder från vår lilla restaurang! Så kul att se den genom någon annans ögon. 🙂
  Ha en grym vecka och grattis i efterskott till John!
  Bästa hälsningar/Erika & Mårten på Gyllenborgen

Lämna ett svar