Boken, katten och frisyren!

Det är bara ynka fem dagar kvar innan bokmanuset ska vara inne. Hjälp! FEM dagar.
Jag skriver så att fingrarna snart har blåmärken, men vet ni vad? Jag älskar det! Det är tredje boken som jag är med producerar på något vis, och även om det är hektiskt, jag blir galen på segdagar när en knappt klämmer ur sig ett stycke och inte en endaste meningar blir som en vill, så får en ju ihop den på något vis till slut.

I går satt jag på mitt kontor och skrev. Det var så länge sedan jag var där, hinner liksom inte mellan möten, bok och allt som ska göras.

Och lilla Arthur hade saknat mig tror jag. Han brukar sitta här på den rosa puffen som jag har DIY:at ihop, titta på mig medan jag jobbar och blicka ut genom fönstret.

Själv satt jag lite här, vid mitt skrivbord, och sedan i min lejongula fåtölj och så tillbaka igen. Min kropp kommer att skicka in klagomål inom kort, för jag tycker nämligen att jag skriver som allra bäst i soffan, sängen och i fåtöljen på kontoret. Stackars kropp.

Just precis nu försöker jag maxa järnet på kontoret, för snart misstänker jag att hemmaråttan i mig kommer att väckas till liv med full kraft. För på onsdag nästa vecka hämtar vi vår lilla kattunge. Sju små, små dagar tills dess.

Efter boken måste jag ta tag i en annan sak. Mitt hår och min frisyr. Jag har ju bara låtit barret växa, men det ser för slitet ut. Jag är lite sugen på att spara ut håret. Jag vill ha låååååångt hår. Och så min alldeles egna hårfärg. Allt för att slippa göra något alls så småningom.
Vad tror ni om det?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Det är så skönt att ha sin egna hårfärg! Jag är mörkt cendré med massor av skiftningar, en otroligt snygg färg som jag blir avis så fort jag ser på någon annan. Fasade ut min mörkt kemiskt färgade hårfärg med örtfärger och så vips! hade jag bara min egna hårfärg. Njöt av att ha ett nästintill underhållsfritt hår i nästan två år innan jag blev mörk igen (med hjälp av örtfärg). Känner mig inte som jag utan mitt mörka hår – tyvärr!

 2. Kör på det! Kemikalier från hårfärg känns very 2008

  1. Håller med!

 3. Åh kattunge det är ju så mysigt!!
  Tror absolut på att du ska låta ditt hår återgå till sin egna nyans. Men om du ändå vill ha det ljust kan du ju köra på kamomillspray från Eorol som är fri från en massa skit ämnen. Har bara använt det i flera år och struntat i att göra slingor hos frisören och mitt hår fortsätter och vara naturligt blont:)

  1. Åh, vilket bra tips! TACK!

 4. Kan inte Klimatklubben ta upp det här med att flyga på jobbet? Förra veckan behövde jag flyga från Göteborg till Umeå (stannade bara en natt) och jag får sådan ångest över det. Tycker det känns så klimatkorkat för föreläsningarna skulle jag lika gärna kunna streama (tekniken finns ju men det är fortfarande inget alternativ på min arbetsplats. Och jag arbetar ändå på ett statligt verk som jag tycker borde vara en förebild gällande klimatavtryck) . Jag flyger inte privat men jag skulle såklart inte vilja flyga på jobbet heller. Men kan man flygvägra? Eller ha en “egen” flygkvot på jobbet? Jag skulle gärna vilja att den här debatten lyfts för jag tror många mår dåligt över det.

  1. Hej Louise! Är du med i Klimatklubbens FB-sida?
   Kanske något att ta upp där? Och vi ska absolut ta upp det på minsta också! Tack för input!
   Varma hälsningar
   Emma

 5. Lykke til med innspurten på boken! Så herlig at katten kommer snart, hihi. Jeg tror du blir kjempefin med din egen hårfarge!

 6. Vilken gullig vovve. Jag har långt hår men det är mycket jobb med det. Lätt att det trasslar till sig och tar tid att tvätta och torka. Men trivs med det gör jag. Kramis.

 7. Tror stenhårt på håridén! Kan tala från egen erfarenhet vad gäller färgen, färgade regelbundet fram tills jag klippte kort för några år sedan och sedan dess har det växt ut och jag har min naturliga! Så skönt för miljösamvetet tycker jag. Och fint! Man passar ju liksom alltid i sin egna. Och skönt att slippa tänka på utväxt etc.!

 8. Låt egna färgen växa ut! Ofta passar en bäst i sin egen färg, och miljövänligt är det åxå.

  1. Håller med! Känns lite konstigt arr jobba med hållbarhet och inte gå all in, hehehe. Kram

Kommentera

Stäng meny