Badkar på plats i vårt halmbalshus!

Igår kånkade vi in ett stycke gjutjärnsbadkar i ett halvfärdigt badrum. Badkaret – som vi fått av grannen – är det första en ser när en kliver in i badrummet och där kan en ligga och kika ut över skogen.

I veckan ska det dras rör, toaletten ska sättas på plats och handfat och badkar ska kopplas in.
Planen är att nå nivån “färdigt för besiktning” och därefter kan vi finlira med detaljer och kulörter.

Just nu blir jag inte riktigt klok på vad det ska bli för nyanser härinne. Planen var/är ljust varmgrå väggar alternativt äggskalsvit, ljusgröna detaljer och kanske ljusgult badkar. Men sen kan en ju tänka sig rosa väggar, låta badkaret vara rostbrunt och måla detaljer i guldockra. Ja, så där håller jag på.
En avgörande faktor är att badrummet ligger mot norr och alltså får ett ganska kallt ljus, vilket jag tänkte kompensera med varma toner.

Det lutar mest åt det gröna, mest för att jag är en väldigt ogrön person. Jag drar ju mest åt grå-rosa-rost-engelskt rött-brun-guldockra-hållet, men om det är något rum som ska gå bortanför det – och få en släng av  grönt – så kanske det är just badrummet?

Vad tycker ni?

 

 

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Karin

  Jag tycker det ser fantastiskt bra ut som det gör med det rostiga och golvet.

 2. Susann

  Håller med! Det går inte att på nåt sätt kombinera rosten och grönt?
  Eller är det att snurra till det ännu mera?

 3. Amanda

  Behåll rosten! Så vackert!! Och älsk på grönt till!! ❤️

 4. Julia

  Jag har fått tipset av Ovolin att atbeta med ljuset och inte emot. Kalla kulörer i rum mot norr och varma kulöter i söder. Det är något som verkligen lyft vårt hem och verkligen gör att äggoljetemperan ännu mer kommer till sin rätt, det liksom lyfter färgrna. Så om man ska följa det så kansle kall grå ton med grönt? Sedan är det ju sjukt fint att lyfta rummet ännu mer med detjer i varma kulörer. Som det rostiga badkaret!

 5. Lisa

  Hej, liksom Julia har jag funderat en hel del kring hur färger påverkas av ljus. Förutom varm och kall finns ju begreppet kulörthet. Kulörtheten dämpas av kallt ljus och höjs av varmt, en gul vägg som lyser i söderljus kan se dämpat grönaktig ut i norrljus. Upplevs då också som mörkare. Men en grej som man alltid har att spela med är lokala färgkontraster, om man vill ha en rik färg-känsla i ett rum med norrljus kan man arbeta med kontrasterande färger som spelar mot varandra. Och kontraster i mörk-ljus spektrat! Kalla färger behåller sin karaktär i kallt ljus.

 6. Linnéa

  Jag har aldrig varit en grön person, men efter att ha målat flera rum i vår lägenhet gröna har jag nog ändrat mig lite. Det finns en sorts lugn i det gröna som påminner om naturen. Så även om min favoritfärg är rosa skulle jag nog rösta på grönt ändå.

Lämna ett svar