Återbruksbussen – en dröm blir sann!

Jag gillar ju konceptet buss – OM NÅGON HAR MISSAT DET?!
Nä, tänkte väl det.
Förutom att jag ägt en alldeles egen, rosa buss (som stod vi vårt gulliga torp på Gotland), så drömmer jag om lanthandel på hjul (som kommer till en central plats i bygden, så alla kan gå eller cykla till affär’n) och bokningsbar kollektivtrafik som tar olika rutter beroende på var behovet finns  (läs: skolskjuts fast för vuxna). Reparationsbussen, refillbussen, lånebusse, gah, ge mig bussar!

Och så drömmer jag om loppisbussar. Som gör det enkelt, lätt och smidigt att handla cirkulärt.
Dels bussar som går till loppisar och secondhandbutiker utanför stan (de ligger ju ofta i industriområden på bilavstånd), men också en buss som drog med ett gäng återbruks-taggade på hemlig tur. Ja, istället för att varje taggad loppisperson satte sig i varsin personbil och puttrade i väg.
Lite mer resurseffektivt, garanterat roligare och hallå – HUR SPÄNNANDE!

Aaaah, tänk om det fanns en … återbruksbuss!

Klipp till: NU FINNS DET!

En av de mest sprakande personer jag träffat sedan flytten till Värmland är Lina som driver Skafferiet på Almar. Driven, vettig, medveten, rolig, härlig pang-person som gillar samma saker som jag. Dra i gång projekt!
Men hon har snäppet mer GÖRA i sig än jag. Hon förvandlar drömmar till verklighet.

I höstas sladdade hon förbi mitt husbygge och vi tog en kaffe utanför ett halvfärdigt orangeri. Vi hade skrivit så många, långa roliga-projekt-idéer via DM på instagram att vi behövde få ner allt. Plocka ut godbitarna. Så vi öste ur oss mängder av idéer. Gah, så roligt det var.
Jag berättade om min dröm om en loppisbuss, med en hemliga, handplockade destinationer som uppmuntrar till återbruk.
Ni vet de där hemliga ställena som ingen avslöjar.

Lina – som älskar återbruk och har pangkoll på grymma ställen – hade förmodligen tänkt samma tanke, gick loss och har nu polerat fram ett fantastiskt koncept tillsammans med Peter som driver grymma Innovare Brocante i Deje.
Säg hej till Återbruksbussen!

Första resan går av stapeln den 6 februari och går från Karlstad ner mot Dalsland (med möjlighet att hoppa på i Grums, Säffle, Åmål).
I resan ingår – förutom hemliga ställen som öppnar exklusivt för just återbruksbussen – förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagsfika. Det utlovas återbruk, kuriosa, loppis och brocante i Värmland med omnejd. Jag ska givetvis med – ska du?
Platserna (som är begränsade) släpps inom kort så håll koll på Återbruksbussen

Och kan vi inte bara ge en applåd till fantastisk Lina som dragit igång detta? HEJA!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Rebecca

    Wow! En sån vore ju guld och ha i varje eller vartannat län! #hejönskedrömmar

    1. emmasundh

      ELLER HUR!

Lämna ett svar