Älskad lönn som fallit, ja till skogskövling och extrem huvudvärk

Nämen detta är väl inte riktigt min dag, hahaha.
Klockan är inte ens tre och redan har bekymmersrynkan ärvt sig milsdjup i pannan.

Men ska väga upp det hela med lite härliga uppdateringar senare i veckan – lovar!

1. Vaknade med extrem huvudvärk och bara håller tummarna för att det går över. De senaste veckorna har varit en gnutta utmanande kan en ju lugnt säga. Fick borelia i slutet av juli (och har varit ganska sänkt sedan dess), dos2-feber i förra veckan och denna vecka vabb och huvudvärk. Hoppas så att jag kan åka till Stockholm imorgon, där klimatgala, kompishäng och massa fint väntar. Som jag sett fram emot detta. HÅLL TUMMARNA! Gissar att det är lite för mycket att göra i kombination med för lite sömn som är boven.

2. Ett ja till Månsberget.
Trots massiva påtryckningar, en namninsamling på 22 000 namn, att förslaget går emot uppsatta klimat- och miljömål och kommer öka trafiken, så röstades det ja till ett nytt handelsområde på Månsberget (skogen som jag och ett par till kämpat för sedan i våras).

3. Två älskade lönnar har fallit på tomten. Det kanske låter trivialt, men de satte verkligen karaktär på tomten. BÖL!  Senast igår skrev jag ett inlägg för alla Patreons om senaste nytt från tomten, visade upp denna vy. Två lönnar som står intill berget och stenmuren. Det är en så ofantligt vacker plats. Och i dag föll lönnarna. Det skulle grävas för vatteneldningar i närheten och det visade sig att lönnarna inte hade ett så väl tilltaget rotsystem. Så de föll.
Inte mycket att göra åt, och kanske tur att de föll nu och inte sen – över ett hus. Men SOM jag kommer sakna skuggan av lönnarna och den här fantastiska vyn. Böl.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Lisa

  Förstår trädsorgen! Det fanns en sån fantastisk lind på våran tomt, gammal och knotig och liksom “vaktade” våra hus, var så glad för den när vi flyttade hit, både för karaktär och doften när den blommar! Men den blåste ner härom veckan, ack vilken saknad

  1. emmasundh

   Men åh, så sorgligt! Det blir liksom som att trädgården tappar kläderna på något vis.

 2. Christin

  Jag läste ditt inlägg imorse, och senare på dagen fick jag reda på att vårt äppleträd, det vackraste jag någonsin sett, ramlat. Blev chokad över hur ledsen jag blev, men ledsen blev jag.

  1. emmasundh

   Ja, men eller HUR!?

 3. Victoria

  Hej, Emma,

  Det finns fortfarande möjlighet att överklaga beslutet att anta detaljplanen, det kan vem som helst göra, däremot är det de som lämnat synpunkter som senast under granskningen som har möjlighet att få saken prövad. Jag såg att det var flera personer och Länsstyrelsen som hade kvarstående synpunkter.

  Speciellt med tanke på att nyckelbiotoperna påverkas och att de ändrat förslaget mellan samråd och granskning.

  Allt gott!

 4. Elin

  Blev så ledsen när jag hörde om Månsberget (det var genom den namninsamlingen jag hittade dig). Går det att överklaga beslutet på något sätt? Typ hos Länsstyrelsen eller Mark- och Miljödomstolen?

  1. emmasundh

   Det är inte kört än!

Lämna ett svar