8 years together

john by emmas vintage

Tänk va? För 8 år sedan så blev du och jag ihop. Vi hade känt varandra i ett par veckor, men på något vis var det som om vi alltid hade varit i varandras liv. Det kändes så självklart. Att vi skulle vara där – mitt i varandras virrvarrvardag. Du i dina stora, stickade tröjor vars ärmar du hela tiden drog ner över händerna och långa halsdukar som virades hundra varv runt halsen. Och jag i min slitna Converse, Cheap monday-jeans och de där linnena som jag sydde av loppisfyndade örngott i retromönster.
Nu satt vi där på den soldränka sängkanten i mitt slitna miljonprograms-studentrum på Lappkärrsberget. Du skulle tillbaka till Linköping efter några dagar i Stockholm, och det var som att vi aldrig riktigt ville säga adjö. Hjärtan som skrek att “nä vet du vad, det här kan inte ta slut här”.
Tittade under lugg och ville inte skiljas åt. Aldrig skiljas åt.
Där och då – fullkomligt förtrollande av fnitterkärlek – sa du att du nog var lite kär i mig. Och jag svarade att jag nog var lite kär i dig också.
Det var januari, svinkallt och 1960-talsruggigt, men inne i mitt hjärta pågick ett Hawaii-varmt 1990-talstechno.

En månad senare gav du mig en sågbubblemaskin som du hade byggt själv. Två månader därefter flyttade du in i mitt 17 kvadratmeter fula studentrum, ytterligare tre månader senare skrev vi på ett andrahandskontrakt för en lägenhet – på nio månader! När de där nio månaderna hade gått, ja, då gick vi och köpte vår första lägenhet tillsammans, i Hornstull. Ungefär två år efter den där januaridagen friade jag till dig. Året därpå gifte vi oss.
Och åtta år efter den där kalla dagen, med Hawaii-varma hjärtat, är det som att någon bara höjer värmen hela tiden. Jag är fortfarande lika spritter-flin-kär i dig nu som för åtta år sedan. Så det så.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. Bella

  Vilken urgullig historia! Det gick lika snabbt för mig och min sambo, men är man kär upp över öronen så är man, helt enkelt! <3

 2. VisitCarolina

  Så otroligt sött skrivet! 🙂 Hoppas ni får många, långa, lyckliga år tillsammans. 🙂
  Mvh Carolina

 3. Fröken H

  Naw! ^^, Jag och min blivande har varit ihop 8 år och 7 månader (snart) och jag är lika kär i honom nu som då 🙂

 4. Linda

  Åh, jag blir alldeles bubblig och sockerdrickig av er historia.
  Jag hoppas att jag återigen kommer att få känna så igen. Det var så länge sedan nu.

  Kärlek <3 och gott nytt 2014

 5. Anna J

  Så fint skrivet. Grattis till era fina första åtta år tillsammans.

 6. Caja

  Så fint <3 Grattis!

 7. Ida

  Hipp hipp hurra för er och kärleken!
  I år firar jag och min man 5år som äkta makar, hade aldrig nog kunnat tänka mig den tanken denna sena juni natten då våra blickar möttes och ögonen inte kunde slita sig från varandra. Vi båda trodde nog att de skulle vara en oskyldig sommarflört men nu sitter vi här gifta med en liten 3årig dam, vi har gått igenom så mycket tillsammans men bara växt oss starkare tillsammans.

  Har tänkt förut att skriva och berätta om den finfina julklappen som jag fick av min fina svägerska. Varje år till jul så drar vi äldre namn på den man ska köpa klapp till och sedan på julafton sitter vi samlade kring bordet. Vi läser rim och gissar vem man fått julkappen av då alla klappar är adresserade från tomten, spänning spänning! Min var dock inte så svår att lista ut då jag kände igen handstilen.
  Men allifullifall så fick jag en fööörtjusande bok i mitt paket, nämligen vintage party!
  Oj som jag jublade!
  Och hon hade inte en susning att jag läser din blogg. Så nu har jag läst boken flera gånger om. Och om 2år då fyller jag 30 och då ska jag ha en hejdundrande vintage party!:-D
  Ni har gjort en fantastisk fin bok som jag nu är stolt ägare till!
  (Oj ursäkta för den mils långa kommentaren:S En riktig tjattertant är vad jag är;-))

 8. Skatan

  Åh vilken fin historia! Jag och min kille köpte hus när vi känt varann ungefär 4 månader… i februari har vi också varit ihop i 8 år! Still going strong <3

 9. linnea

  åh!! kärleken är ack så svår men oh så fin. grattis!

 10. Fru Vintage

  Åhhhh! Ett stort GRATTIS till er!!!!! Störst av allt är kärleken! Du skriver ju så fantastiskt bra också!!!!! Tack för all glädje och inspiration som du sprider! Kram från Fru Vintage

 11. Hanna

  2006 var ett bra år! I februari firar jag och min också 8 år. Länge leve kärleken ♥

 12. Lina

  Jag och min man har snart varit tillsammans i 8år också. Trodde nog att den där pirriga första kärleken skulle ge med sig men det hittills känns det som den natten då vi hånglade utanför Peak Performance affären som två tonåringar 😉

 13. Hanna

  Superfint skrivet och man tröttnar ju aldrig på kärlekshistorier :). Det är så häftigt att expandera tillsammans både inombords och fysiskt med större och finare boende.

  Jag är inte lika begåvad med orden som du ;), det är mer min man som skriver vackra kärlekshyllningar eller pratar in kärlekshyllning i radion när han gör en av sina krönikor. Men ditt sätt att skriva inspirerar, så kanske blir det lite vackra ord framöver. Får jobba på det 🙂

 14. emma

  men guuuud vilken fin text.

Lämna ett svar