4. En bild på någon du beundrar.

4 december. Den fjärde luckan i Emily Dahl-kalendern innehåller en bild på någon jag beundrar. Omöjligt uppdrag, för jag beundrar så himla många fantastiska människor.
Nåväl, är det ett uppdrag så är det. Men jag har valt att lista fem namn på personer som jag beundrar alldeles extra just nu.

Kristin Lundell. Denna underbara människa, som alltid har en afternoon tea-plan i rockärmen och en fransk fras i den andra, är först ut i listan. Kristin är varm frilansjournalist, vars nuna du både ser i Svenska Dagbladet och Elle. Hon är extremt rapp i sitt språk och kan konsten att få mig att skratta av en Facebook- eller Instagram-uppdatering. Hon kan trolla med ord, något jag beundrar henne för.

UnderbaraClara. Jag känner bara Clara via telefonsamtal, mejlkonversationer och hennes blogg (så klart), men rankar henne högt bland de personer jag beundrar. För det första så är hon kvick som tusan, vettig in i märgen och besitter en värme (ett återkommande kriterium bland personer jag beundrar och tycker om). För det andra har hon de facto gjort en business av det obetalda arbetet. Hon bakar, pysslar, delar med sig av sina bästa husmorstips – och tjänar pengar på det! För första gången i historien har detta arbete – som kvinnor gjort i det gömda – värdesatts. Fått en prislapp. Tack vare Clara. Det tycker jag är värt en applåd från alla tiders kvinnor.

volanglinda emmas vintage

volanglinda emmas vintage bröllop

Volang-Linda. Jag har känt Linda ända sedan vi pluggade till journalister på Södertörns högskola för en hel massa år sedan, men det är först det senaste året som jag verkligen har lärt känna denna volang av rang. På riktigt. Och det är som att hjärnan sprängs. För där, innanför alla blommiga klänningar och under lugg, döljer dig en stålkvinna med ett jävlaranamma jag aldrig sett maken till. Ingenting är omöjligt för Linda.  Inte heller omöjligt att genomföra. Hon bara gör det. Bara sådär. Det beundrar jag henne något enormt för.

Emma Wiklund. Jag beundrar Emma för hennes otroliga värme. Jag utnämer henne till trevligast i mode-Sverige. Hon inspirerar mig något ofantligt. Så fort hon kommer in i ett rum så blir det varmt och bekvämt. Karisma personifierad. Hon skulle lika gärna kunna divalata sig genom världen, som den världsberömda modell hon är. Men det gör hon inte. Det beundrar jag henne för.

Carins Beauty.  Min före detta kollega Carin Karlsson är en rivig ärta, med skinn på näsan, mycket humor och ett varmt, empatiskt, hjärta. Totalt orädd, svinkul och så är hon en sjuhelsikes journalist. Hon kan även konsten att leverera ett megapepp.
Jag och Carin har haft en “hejhej”-relation ett par år, så där ni vet, vi jobbar på samma företag, vi har skakat hand en gång och nu hälsar vi på varandra. Det ska tilläggas att jag var lätt smårädd för människan i början. Men så i somras började Carin jobba på Damernas Värld och fick platsen precis bredvid mig. Och jag föll som en fura för denna människa.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Emily Dahl

    Åh, vilka kvinnor! Bra val, fina du. 🙂

  2. Clara

    Å! Emma! Vad glad jag blir. Tack snälla fina du, känner mig verkligen HEDRAD att finnas i dagens lucka. Beröm från någon man själv beundrar betyder mycket =)

Lämna ett svar