3 x godisaktiga begagnatfynd

Trots att jag handlar i stort sett allt begagnat, så var det ju fasligt länge sen jag visade upp loppisfynd.
Kanske är det för att mina senaste begagnatfynd (regnställ till kidsen, funktionsjackor, pannlampa, överdragsbyxor, skjutregel till hönshuset, gummistövlar, träskor och termobrallor) liksom inte känns så där fräsigt bloggable? Men att jag handlar allt begagnat, det gör jag (även om jag inte visar upp allt här).
Det ska ni kunna lita på tycker jag.

Några pre-älsakde saker som jag (uppenbarligen) tyckte kavlade in på internet har jag fångat med min kamera. Och nu ska vi kika på dem.
Håll i loppis-hatten för nu kör vi!

Den här kashmirhalsduken köpte jag på Fyndboa i Kristinehamn för det fyndaktiga priset 10 kronor. Nog gör de skäl av sitt namn alltid.

Är det något som jag har ständig span på är det just begagnad kashmir för det är ju så mjukt att kolasås känns taggigt i jämförelse. 100% icke-stickigt och 100% bra grej att köpa begagnat.

Den rosa stickade tröjan är nog min första kashmirtröja. Den fick jag av min mamma för hundra år sedan. Okej, inte riktigt hundra år sedan, men jag minns att jag bodde i Hornstull och det är ju mer än tio år sedan. Tröjan är totalt söndernött på sina ställen, lagad var sjunde centimeter och färgen har skavts bort av min otroligt imponerade barm. Men vad tusan, det spelar ju ingen roll – den är lika skön och fin ändå.
Jag kanske inte skulle bära den om jag skulle träffa kungen, men har inget möte inbokat på kunglig mark så det slipper jag fundera närmre på.
Lik väl som att någon köper trasiga jeans på H&M så kan väl jag bära trasig tröja tänker jag. Skillnaden är väl att jag nött den själv och älskat den varje sekund av slit.

Brallan är secondhand – inköpt för minst ett decennier sedan.

På Fyndboa hittade jag även en annan sak som jag letat efter. En spånkont.

Jag har nämligen fått en (genial?) idé. Tror jag. Eller alltså jag VET, men jag försöker vara ödmjuk och fräsch (går så där va?).

Låt mig presentera Familjen Sundhs möss- och vantförvaring!
Vi bor ju extremt litet, där en kliver rakt in i köket utan att passera hall. Det innebär ju att mössor, vantar och halsdukar läggs i krogar som ställs huller om buller där det finns plats. Det är totalt kaos.

Nu är tanken att jag ska sätta upp den här spånkonten på väggen – precis intill ytterdörren.
Får återkomma med någon form av efter-bild här känner jag.

Det sista fyndet då?
Jo, två stycken sommarset till barnen – inför nästa sommar.
100 kronor betalade jag för båda.
Sådana där plagg som en kan använda som pyjamas och sedan strosa runt i hela långa dagen.
Och de får ett varsitt.
Ett randigt set med linne och shorts i polkagrisränder ….

Och en topp och bralla i marshmallow-rand (rosa/grön). Barnen mycket nöjda kan jag lova.

Vem vill inte gå klädd i godis-ränder?

Det var det.

Nästa grej att håll utkik efter på begagnatmarknaden är en pannlampa till mamma (så vi kan ses i mörkret), arbetsbyxor (jag vill ha likadana som John har!) och ett gjutjärnsbadkar till huset. Och så ska vi väl så småningom börja leta efter kök eller köksstommar att återbruka.

Vad håller du utkik efter på begagnatmarknaden just nu? Och var fyndar du helst?
Har du några favoritbutiker? Eller begagnat-shoppat på nätet?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Tips till alla som vill få en mer personlig känsla av varför man ska laga sina kläder och grejer! Det går en utställning på östasiatiska museet i Stockholm som vände upp och ned på min bild av vad jag ser som vackert med kläder. Det blev så tydligt hur beroende jag är av nytt/fräscht.. men gamla, älskade, lappade kläder har (kände jag på utställningen) en botten, en historia och en själ nästan. På utställningen finns plagg från när tyg var dyrbart för människorna som använde sig av denna lagning/lappning i japan, ett plagg kunde lagas i generationer. alltså det var så coolt och vackert.

  https://www.ostasiatiskamuseet.se/utstallningar/boro/

  1. Vilket bra tips!

 2. Håller just nu utkik efter en lådcykel på Blocket och Facebook, missade nyss en till otroligt pris – grämer mig nå så djävulskt! Kan inte släppa tanken på mig och barnen som susar fram på en sån. Så hoppas innerligt att jag hittar en!

  Annars fyndade jag nyss något som jag länge velat ha: en kökssoffa 🙂 300:- på en lokal köp och säljsida på Facebook, perfekt

  1. Men lägg av! Vilken dröm! Och fattar verkligen känslan kring lådcykeln. Hoppas det kommer ut någon mer inom kort.

 3. Har haft span på vinteroverall till 6-åringen på tradera. Hittar, lägger den i minneslista och glömmer sen att lägga bud! Men nu äntligen fick jag en! Tacksamt att mest bara handla till äldsta och så hakar fyraåringen och ettåringen på. Så skönt att bara plocka fram från förrådet. Hade gärna köpt mer lokalt istället för via internet men just nu så passar det bäst så.

  1. Samma här! Jag funderar på att dra igång en lokal barnloppis här som återkommer varje vår och höst. Skulle vara så skönt!

 4. Vi har flyttat och blivit med fler rum, så letar på Marketplace efter inredning till gästrum och lampor.
  Det jag söker tips på är sidor eller butiker norr om Stockholm som säljer begagnat stl 146 och uppåt. Stora sonen har precis växt ur storleken som favorit second hand butiken säljer.

 5. Precis köpt badkar och handfat i en fantastisk mintgrön nyans, på kommunens byggåtervinning. Nöjd är bara förnamnet!

  1. MEN LÄGG AV! Låter ju underbart!

Kommentera

Stäng meny