Ett busfrö and a new little friend

emmas vintage

I lördags åkte jag, John, Frida och Chrille och hälsade på den här nya lilla familjen. Fatima, Tommie, Isolde och lilla Livia. Eller ja, innan jag och John hoppade in i Frida och Chrilles bil så köpte vi en fin present hos bästa Mimmi Staaf
Last Saturday I went to visit this new little family together with John, Frida and Chrille. Before me and John jumped into Frida and Chrilles car so we bought a nice gift at the wonderful store Mimmi Staaf …

john by emmas vintage

… Och tog en snabbkaffe på Hedvigs. Sedan puttrade vi i väg.
… While me and john waited for our company we took a coffee at the café Hedvig’s. Then we drove off. 

isolde by emmas vintage

När vi kom fram möttes vi av ett busfrö. Isolde.

When we arrived we were met this little creature. Isolde.

livia by emmas vintage

Och lillasyster Livia, knappt två veckor gammal. Inte lita pepp …

And little sister Livia, barely two weeks old. 

emma isolde by emmas vintage

Vi fikade och jag fick leka “Mormors lilla kråka” sju gånger. Sångleken heter väl egentligen Prästens lilla kråka, men min mormor sjöng alltid mormors kråka, så nu gör jag också det.

We had coffee and cookie and I had to play “Grandma’s little crow” seven times. I think the real name of this song/game is “Priest’s little crow”, but my grandmother always sang grandmother crow, so now I do it too.

emma isolde by emmas vintage

Här testar jag och Isolde den fundersamma minen. Den fungerade utmärkt.
Me and Isolde trying to get serious.  

fatima by emmas vintage

Fatima.

livia by emmas vintage

När vi lekt slut på Isolde, ätit bullar till magarna stod åt alla håll, så lämnade vi den lilla familjen. Den yngsta var hemskt trött tror jag bestämt …
We ate until our stomachs were in every direction, played with Isolde, talked with Fatima and Tommie, and after a while we left the little family. The youngest was terribly tired I believe … 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Mia

  Hemma hos mig sjöng vi också “Mormors lilla kråka”.
  Om inte jag och mormor gick till kyrkan och jag spelade präst i predikstolen. Då var det “Prästens lilla kråka…”

  3 år gamla kullor vet vad som passar sig vid olika tillfällen helt enkelt! 🙂

 2. Fatima

  Fina bilder på fin eftermiddag. Vi åt aldrig nån middag sen jag och T, det är nåt med bullarna från Hedvig. Måste ha snart igen.

 3. Ellika

  Jag tror bestämt att båda varianterna (präst och mormor) är ungefär lika vanliga. Undrar varför just de två finns? Jag emnar, mormor och farmor hade ju känt som två mer närliggande alternativ.

  1. Ellika

   Jag var bara tvungen att snabb fördjupa mig i frågan. Svenska wikipedia hävdar att flera versioner finns (utöver präst och mormor även moster och prosten) men att prästen är vanligast. En google sökning på prästens lilla kråka ger mig 45 300 träffar och en på mormors lilla kråka ger 34 800. (En googling på “prästens lilla kråka” inom citationstecken ger däremot 499 000 träffar O_o) Kategorin onödigt vetande: Varsågod.

Lämna ett svar