#weall #weallforclimate

Jag är rädd. Totalt jävla livrädd. Ja, jag borde sluta svära, men jag kan inte stoppa mig själv. För det här gäller livet.

Jag är så livrädd att jag väljer att slå bort tanken när den poppar upp. Stoppar ner strutshuvudet i prunkande torpardrömmar, gräver fram minnen om sommarkvällar och syror. Styr alltid in hjärnan på samma dagdröm när jag vill slå bort tankar.

Jag stryker min 3-åring över lockarna, där i hennes trygga bubbla. Biter ihop för att slippa tänka på hennes framtid. Försöker tänka på den där jävla torp-syrsan. Men det går inte.

Kan inte strutsa längre.

Där är den. Hennes framtid. Den där framtiden som inte ser så ljus ut. Den som enligt forskning kan komma att kantas av torka, översvämningar, matbrist och död. Och jag som är orolig NU för om hon somnar hungrig eller inte äter en stadig frukost. Jag som är orolig NU över glipor i galonisar där det kan sippra in regn. I hennes framtid kan översvämningar, avloppsvatten över gatorna och brist på dricksvatten vara vardag. Vissa delar av världen kommer vara obeboeliga. Öar kommer att slukas av havet och människorna som bor där kanske inte har råd att fly. De kommer garanterat att dö när havsnivån stiger. Slukas av havet – en liten bit i taget. De märker redan av klimatförändringarna och har större orosmoln än glipor i galonisar.

Min 3-åring kommer förmodligen inte ha tid att tänka på prunk och syrsor. Hon kommer behöva överleva.

Det HÄR är hennes framtid. Om vi inte gör något. NU!

Hennes framtid ligger i händerna på politikers, företags och vår goda vilja. Och val. Därför ber jag er nu. Å min 3-årings, 2-årings och mitt hjärtas vägnar:

GÖR NÅGOT.

NU.

Somebody should do something about climate change – that somebody is you, me, we! Politicians, companies, citizens – together under #weall. Share if you agree!

Just nu pågår det stora klimatmötet COP24 i Katovice, Polen. Här ska klimatet avgöras. Mina barns framtid. Och mångas liv. I dag delar jag det här inlägget (med illustration av @petraerikssonstudio ✨) under #weall och #weallforclimate för att visa världen och politiker att jag vill att vi styr upp det här nu. Tillsammans  Jag ska göra allt jag kan för att dra mitt strå till stacken.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny