Visby, Pippi Långstrump, små gränder och ett härj

Häromdagen (innan blåsten) pep jag och mitt lilla gäng in till Visby. John satte sig på café för att jobba och ha telefonmöte, medan jag tog barnen i den gamla Emmaljunga-vagnen för en svängom i Visby.
Vi gick längs med ringmuren och jag kände mig som Pippi Långstrump som galopperade fram här. Jag var emellertid inte lika graciös med min retrovagn, men fram kom jag.

Kidsen somnade till kullerstensguppandet och jag passade på att leka mig runt bland gatorna, husen och rosorna.

Det var sagolikt vackert, men jag tror att om en vecka så är det ÄNNU vackrare för då blommor förmodligen alla tusentals stockrosor längs väggar och plank. 

De här två <3

Gick in här och konstaterade att det måste vara Visbys gulligaste gränd.

Sniffade mig fram förbi rosa rosor …

Kikade in över höga staket och kunde inte ens föreställa mig att folk bor så här!? Med utsikt över horisonten, i ett hav av rosor.   

Hittade gothgatan. Orka pastell liksom. 

Efter Visby-kuskande och kullerstensdarr vaknade de här yrvädren upp. Vi mötte upp John som hade jobbat klart, åt glass och tog en sväng om i Almedalen.

Förevigade denna trio. 

Att ta sig från ett ställe till ett annat är lite av en gympass. Upp i famnen, ner ur famnen, gå själv, sitta i vagn, inte sitta vagn, gå själv igen, bli buren, sitta på axlarna, vägra gå. Få barn tätt är verkligen underbart, men där har ni lite av en … utmaning. Särskilt om en råkar vara själv.

Vi samlade våra glasskladdiga trupper, spatserade mellan stenhusen och så pep vi hemåt till vårt lilla torp.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Vilka gullongar du har!
  Men är det inga turister/folk alls i Visby? Ser så tomt (och oerhört skönt) ut på kullerstensgatorna.

  1. Hahaha! Jag inväntar när turister gått förbi, då smattrar jag loss som tusan. Men faktum är att det liksom inte är turister ÖVERALLT, utan de går i ett tåg från Östercentrum ner mot Almedalen. De butikslösa off road-gatorna är mer min melodi.
   Kram!

 2. Alltså gotland ❤ Jag har aldrig varit där men det ser ut som en dröm. Kram

  1. Kom bara kom!

 3. God sommer Emma! Håper du og familien får en fantastisk sommer. Mange klemmer! <3

  1. Detsamma <3

 4. Åh herregud, gothgatan. Har aldrig varit på Gotland men nu måste jag åka dit och kasta ut ägarna ur något av de där underbara svarta husen. Mvh black metal-torparn

  1. Hahaha! Underbart!

Kommentera

Stäng meny