Visby, rosa stenhus, stockrosor och härjsvett

Visby just nu alltså. Som en våffla rinnande semesterglass med kolasås över.
Vårt torp ligger 20 minuter från Visby, så när det ska handlas mat och fixas ärenden brukar vi passa på att ta en tur inne i staden.

Varje gång försöker vi gå genom nya gränder, för att se nya hus, portar och hav av rosor och stockrosor. Tror att vi snart betat av varenda gata, gränd och hörn. 

Eftersom Majken och Bodil vill pilla på varenda gatsten, plank och pinne så tar det ett tag att ta sig igenom Visby. Det är verkligen en utmaning att ta sig tiden att stå där och intressera sig för ännu en sten, istället för att jäkta mot sin egen förväntade dagsplan.
Tur att det finns så mycket att titta på när en kvart slukas på att följa en myras vardag i Visby. 

Majken och jag.

Vid lunch somnade Bodil i vagnen efter att ha exorsistkrålat av trötthet genom kullstensgator. John fångade tvåbarnslivet i en bild: felknäppt kofta, 1-åringsben som står på ända i vagnen och en svepande svung för att fläkta bort härjsvetten.

Majken hittade ett blått rep som hon lade ut och härjade loss med. Virvlade som en virvelvind runt mig, stannade till, höll hand och försvann lika snabbt igen.

Borstade av en timmes jox, klippte mig och skaffade mig ett jobb.

Tadaaa!
Och herregud vad jag har använt denna outfit alltså. Favoritklänning från Vintagefabriken och kofta från Emmy design. Nu har jag emellertid bannlyst mig själv från att bära detta igen, till förmån för garderobens andra godbitar.

Sedan slutade Majkens ben att funka och hon kippade med ögonen mot Johns axel.

Efter någon timmes sjukgymnast-let (för min brutna arm), kvistande genom Visby fram och tillbaka med oregerliga barn och en droppe frustrationsgråt (halvsprang med jonglerande barn i halvbruten famn för att passa en sjukgymnast-dropin-tid på vårdcentralen, och när jag kommer fram genomsvettig och slut vid angiven tid, klockan 13, så har alla platser delats ut 12:45 (EN KVART INNAN!?)),så anlände vi hit med (slutligen) bokad sjukgymnasttid i hand och sovande barn. Världens längsta mening, jag vet, men den var tvungen att skrivas.

Bredablick är en favorit i Visby. Inte nödvändigtvis för den kulinariska maten (typisk cafémat), men för den fantastiska trädgården där en kan andas, släppa barnen på spring och inte oroa sig för testosteronbilar ska köra av dem träskorna eller att de ska försvinna i ett folkhav. Här satt vi. Borstade bort frustration, sippade kaffe och blev hela igen.

När barnen vaknat gick vi hit. Ett stenkast från Bredablick ligger ett annat favoritställe, nämligen Botaniska trädgården.

Det doftar lavendel och ros så fort en lägger handen på grinden in mot trädgården. 

Majken offrade sin vattenflaska till lavendeln. 

Lite i smyg sådär. Det är ju ändå bevattningsförbud. 

… Medan den här stapplade runt och åt sten.

Gick mot ringmuren för att ta en bild på samma ställe som förra året.

Men det här med att samla alla på en bild i någon sånär uppställd pose!?

En omöjlighet.

De stod emellertid blickstilla i en sekund (kolla deras blickar, hehehe), när de fick syn på …

(kolla till vänster i bild) … när de fick syn på en riddare som red förbi på sin häst och samtidigt sms:ade på sin medeltids-iphone om spetälsk ock sådant där.

På vägen hem ville Majken in i varenda port. Knackade, ropade och drog.

Ville in. Lika nyfiken som sin moder över att inte få se mer av vad som döljer sig där bakom.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Haha!
  Älskar hur du skriver, älskar ditt Gotland och är sååååå avundsjuk på ditt Torp där. (Har aldrig varit på Gotland tyvärr men hoppas på att få ta mig dit någon gång)
  Dina skildringar av att vara 2-barns pseudotvillingförälder är makalöst underbara!(Har själv varit där men nu är de 16 och ett halvt och snart 18 år)
  Har följt dig i sååååååå många år och tänker fortsätta göra det i minst lika många till!♡♡♡

  Kram Åse

 2. Magiska bilder!

 3. Skrattade högt när jag läste om riddaren som smsade om spetälska 😀 😀 Så jefla bra!!

 4. Så fina ni är och så galet vackert du fångar hur ni har det! Har aldrig varit i Visby men det ser magiskt ut.

Kommentera

Stäng meny