Visby, ny höstkappa och hittade katter

God morgon! Medan jag försöker få rätsida på den här torsdagen så tänkte jag att vi skulle kika på de sista Gotlands-bilderna.
Det känns helt ofattbart att jag inte kommer åka dit på flera månader nu. Det är i alla fall planen. En liten, liten tur kanske en måste ta?

Nåväl.
Imorgon tänkte jag dra en repa Q&A eftersom jag fått in så många frågor (ledsen ni som fått vänta länge), så om du har några funderingar – passa på!
Så ni vet.

Nu till Gotland. Visby närmare bestämt. Älskar den där staden om det inte framgått.
Som att ramla ner till kontinenten, en by i Frankrike, sedan opp igen och få lite Österlen i venerna – allt på samma gång. Allt paketerat i gotländsk finess, med massa trevliga, härliga gotlänningar i. De inspirerar mig så mycket – gotlänningarna.
Det finns inte så mycket stockholmsk ängslighet där. Inte vad jag kan se i alla fall. Och det är som att proppa hela kroppen full med styrka det!

Fångade de sista rosorna på bild …

Och gulliga små portar. Med betoning på små. För att äntra den här porten skulle jag nog behöva vika mina 173 centimeter en aning.

Jag hade en ny kappa! En brun ullkappa med skärp.
Köpte den på mitt favoritställe – PMU i Visby – för 200 spänn. Såg helt oanvänd ut och hade kemtvättslappen kvar. Bara att hiva på sig och dra åt skärpet. 

Känner ni igen huset och den rosa väggen från härjdagen i somras by the way? Oh, I remember that day. Pöh. Fin var den, men svetten lackade bakom kameralinsen.

Plåtade bekanta vyer och gömde mig för vinden.

Och klättrade upp till Krönet tillsammans med Majken och katten.

På sommaren dansar hela Visby runt i en saxofon-svängom, men så här års är det mer en lågmäld tryckare. Ja, jag pratar om öppettider. Allt är inte öppet (så klart), men de riktiga godbitarna är det (H10, Akantus och strykjärnet (Crêperie och logi).
Och vad passar väl bättre en kulen oktoberdag än fransk pannkaka och cider?

Medan barnen sov lunch rullade vi runt i Visby. 

Mätschy, määäschy.

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen: ÅK HIT PÅ HÖSTEN!
Sommaren i all ära, men just på hösten är det så underbart vackert. Folk har tid att stanna och prata, nickar vänligt och det går att se Visby i all sin prakt (utan att slippa trängas med triljoner andra).

Och det bästa? Alla katter vågar sig ut. Jag träffade FYRA stycken som jag blev kompis med. Vi bytte nummer och så vidare. 
Fikonträden böjde sig ut över staketen, jag fyllde hornhinnan med färg och sedan var det dags att säga adjö. För den här gången.
Aaaa. Var jag tvungen att blogg detta? Va? Nu fick jag akut längt.
Nåväl. Ska fylla Pinterest-mappar med trädgårds-inspo, växthus och övervåningstapeter och längta på ett hälsosamt vis.
Klart slut, torsdagsskjut.

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Fantastiska bilder som vanligt!
  Skulle så gärna önska (kanske redan finns men jag missat) ett inlägg kring tips och trix för att hålla sig någorlunda miljösmart när man får en spädis! Är i v39 nu och känner redan att man börjat överkonsumera, saker man tror sig behöva och kläder man inte vet om de passar eller ej. Du med erfarenhet, kan du inte ge en blivande nojig (ja för allt, inte bara konsumering;) morsa lite tips inför första babytiden.
  Ps, älskar de gråa ulljackorna dina knoddar bär, från var?
  Kram Emma

 2. Kul med Q&A!
  Jag är nyfiken på din garderob… hur ser den ut? Hur förvarar du alla fina klänningar? ( för du har väl rätt många?)
  Koftor och tröjor går ju alltid bra att stapla i högar, så jag tycker det är just klänningarna och kjolarna som gör att garderoben drar iväg i formatet..;) tänkte att det kunde vara kul med inspiration och om du har några bra tips

 3. Så härligt att se dina bilder!
  Jag är född och uppvuxen på Gotland och har bott här hela mitt liv. Trots det ser jag Gotland och Visby med andra ögon genom dina bilder. Dessutom hittar du smultronställen jag inte ens visste om

  1. Men åh, Aino! Vad glad jag blir! Och jag gillar när ditt namn poppar upp här titt som tätt. <3

   1. Men så roligt. Jag har börjat att höra mig för och dra lite grann i vissa trådar för att se om det går att ordna en föreläsning här på ön. Vi får se vad som händer:))

 4. Apropå kappa så har jag akut habegär på barnens kappor, de är helt fantastiska! var är de ifrån? 🙂

Kommentera

Stäng meny