Vintagefrisyrer – spring å köp!

Tomtebloss och konfettiraketer – den är här!
Boken Vintagefrisyrer – som jag har skapat tillsammans med övergrymma vintagefrisören Sarah Wing/Retroella och underbara fotografen Martina Ankarfyr. Som titeln avslöjar handlar boken om hur du fixar fantastiska vintagefrisyrer, med gamla knep och nya tekniker. Sarah, som har stylat alla dösnygga och supercoola modeller, delar med sin av sina hemligaste tips. De där tipsen som är avgörande om du kommer se ut som Björk i knorrhåret eller en underskön Katharine Hepburn (tanken är ju då att du ska vilja se ut som den senare då va).
Förutom fantastiska frisyrtips kan du läsa om frisyrens historia som jag har skrivit. Där berättar jag varför frisyrerna ser ut som de gör, och vad som påverkat frisyrens utveckling. Politik, ekonomi, kultur och kvinnans ställning i samhället kan läsas ur en kalufs. Frisyrer är allt annat än ytligt om du frågar mig.

Och så har jag knåpat ihop illustrationer i boken också, alla inspirerade av gamla symönster, tidningar och reklamer från förr. Hattar, klänningar, parfymflaskor, kammar och hårnålar – you name it!

Så nu ä dä bar å spring å köp boken! Eller klicka hem boken härifrån.

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Beställd 😀 tjoho vad spännande!

 2. Äntligen! Den boken är min stora motivation för att tentaplugga, imorgon när jag har skrivit allt jag kan om transnationella företag, produktionsnätverk och vad som påverkar deras geografiska etablering ska jag nämligen köpa boken som belöning till mig själv!

 3. Åh kära barn vad fint du ritar!
  Jag har för övrigt exakt en sådan där stor sminkväska, klarröd och jättefin.

 4. Vad kul Emma! Jag har verkligen sett fram emot den. Bra jobbat!

 5. Hurra og bestilt! Gleder meg veldig (jeg gjør jo aldri noe med håret – det bare henger der i en tjafs, men nå skald et fikses!)

 6. Gleder meg til å få den i posten!! Lurte forresten på om du har et tips til meg allerede nå. Jeg får ingen frisyrer til å holde mer enn tre timer. Har forsøkt både krølltang og varmebehandling, og pincurls. Bruker også et holdingprodukt (fra evo) og hårspray. Likevel holder frisyren i maks tre timer. Jeg har veldig fint (tynne hårstrå) og glatt hår, kan det ha noe med saken og gjøre? Har du et tips til en fortvilet vintagefrisyre-elsker?

 7. Hej! Vad roligt! Äntligen en prisvärd bok som även studenter som lilla jag kan ha råd med! Såg er på Nyhetsmorgon och blev alldeles överförtjust när ni sa att ni kommer ut med en bok! Ha beställt ett exemplar och längtar till den kommer!! Underbar blogg dessutom! 🙂

  Ha de finfint! 🙂

Kommentera

Stäng meny