Vinn en feminist-jacka!

Vill du bli stans coolaste katt i vår?
Jag har feminist-pimpat några jackor från Monki för att uppmärksamma Läkarmissionens kampanj #varjeflicka.

Nu kan kommuns bussigaste jacka bli din! Jag tävlar nämligen ut ett exemplar.

Vill du vara med och tävla?
Kommentera nedan eller släng i väg ett mejl till sundh.emma@gmail.com och berätta varför just du ska vinna.
Vinnare dras på söndag.
Stort lycka till!

Visa att du står upp för andra kvinnor och tror på alla människors lika värde vettja.
Perfekt 8 mars-look, right?

Stort tack till snälla Monki som skänkt jackan.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 52 kommentarer

 1. Men så underbar! Vem vill inte ha en sån?
  Men jag skulle ge bort den till min fina vän om jag vann. Hon kämpar ständigt mot patriarkatet och upplyser oss andra om problem. Trots att hon är ensamstående trebarnsmamma finns hon alltid där för oss vänner. Lyssnar, stöttar, och hjälper oss att se problem både hos oss själva och samhället. Hon hjälpte mig ur ett destruktivt förhållande och fanns där för mig under hela den jobbiga sorgeprocessen. Och mig är inte den enda hon hjälp. Hon förtjänar denna jacka och skulle passa så bra i den. Kram

 2. Åhhh Jag vill vinna jackan för att jag varje dag jobbar för att unga tjejer ska få makt. Och för att jag kommer ha på mig den varje dag. Och för att jag bor i Hägersten, så då kan vi Hägerstensfeminista tillsammans!

 3. Jag går sista året på gymnasiet i en klass där ordet feminist används som skällsord och där ingen utom jag är öppet feminist.

  Jag har tröttnat på att dagligen behöva få frågan om jag verkligen är feminist, varför jag är det och om jag hatar alla män. Jag behöver den jackan för att bara kunna vända mig om och gå därifrån och ändå förklara precis hur det ligger till.

 4. För jag behöver muntras upp! Ordentligt! Har varit sjuk i två veckor (såndär värdelös förkylning som bara är mesig så man inte ens får stanna hemma från skolan utan bara går runt och snorar på folk), killen som jag träffat i två månader och blivit superkär i flyttade i förra veckan 40 mil bort och sa “jag vill inte ha något halvdåligt distansförhållande, men vi kan ju höras…?” (vad betyder det ens????) och jag har varit på praktik en vecka med en jävla översittar-överläkare som fått mig att känna mig som världens sämsta, minsta, osynligaste människa. Och jag brukar vara fett bra på att säga ifrån och inte låta dumma gubbar få mig (och mina andra student-kompisar) att känna sig så. Men den här veckan har jag inte orkat. :(( Nästa vecka har jag bestämt att då jävlar ska jag säga ifrån! Med eller utan feminist-jacka (även om det vore fantastiskt roligt att ha en sådan). Och berätta för folk att världen behöver feminismen, både för kvinnor som jag som blir förminskade av dumma gubbar, men verkligen för alla flickor som blir könsstympade, för där handlar det om liv och död. Sprida kunskap ska jag göra! Puss och kram!

 5. Alltså wow!! Jag har letat överallt efter den perfekta vårjackan utan att hitta, men denna!! Så otroligt fin och ett himla bra budskap.

  Kram från Josefine

 6. Vilken snygg jacka! Vore ju så kul att vinna den, perfekt för att sprida ett positivt budskap utan att behöva frysa eller tumma på stilen 🙂 Tror till och med att jag skulle kunna ha den på jobbet utan att få skäll (i skolans värld får en ju inte propagera). Kram

 7. Min bästa vän fyller år den 8:e mars. Detta skulle vara den perfekta presenten.

 8. Åh vilken magisk jacka!! Skulle vara en dröm att bära den. Varför ska just jag vinna då? För att jag jobbar som plåtslagare i en extremt mansdominerad bransch. Där är allt macho-deluxe, och kvinnoförnedring, rasism och homofobi är vardag. Vore så befriande att komma cyklandes till jobbet och sladda in på gården med en sån här käftsmällsjacka!

 9. Oh wow! Jag måste ha den!
  Ett, jag är född till feminist (no joke, har födelsedag den 8 mars!)
  Två, har förra året insett att jag totalt tappade mitt självförtroende och oberoend pga en man. Hamnade i en kvinnofälla trots att jag vet alla tekniker män kör med. Så behöver extra pepp detta år som ska bli mitt livs bästa.
  Tre, tänkte visa min son att mamma är coolaste katten på ön!

 10. Den jackan skulle va perfekt att ge till min flickvän!

 11. För då kan jag gå runt som rastvakt på vår skolgård och spread the Word!

 12. Tja, vad ska jag säga. Nybliven tvåbarnsmamma, pank efter ett halvårs sjukskrivning sängliggande av foglossning. Nu är båda mina barn utanför kroppen o jag är redo att återerövra världen. MEN JAG HAR JU INGA KLÄDER SOM PASSAR! Hade varit himla fint att få en liten jacka i alla fall.

 13. Jag vill vinna jackan åt min syster! I juni tar hon examen och blir gymnasielärare i modern dans. Hon måste ju bära denna jacka när hon kommer till olika dansstudios och träffar sina elever, så de ska veta att hon inte “bara” har dans att lära ut utan även gärna pratar feministiska teorier och intersektionalitet. Tänk alla ungdomar hon kan inspirera och lära ut saker till! Klart denna jacka ska vara pricken över i:et för en ball danslärare : )

 14. Jag skulle ge jackan till min bästa vän Lotta som tillika är den starkaste feministen någonsin. Ingen jag känner är så stöttande, inkännande och samtidigt kör på det hon tycker är rätt. När jag sa till henne att “det här är året då jag blir feminist” blev hon då glad att hon jublade och gick hem och satte ihop en moodboard till mig. På den klistrade hon fast allt jag tycker om och alla feminister hon ville att jag skulle tänka på varje dag. Och det gör jag, för framför min säng står den (på min bokhylla), tavlan som varje dag påminner mig om underbar vänskap, feminism och vikten av att vara sig själv.

 15. Men åh va jag vill vinna!! Brukar inte vara med i tävlingar men nu jäsingen måste jag bara vara med! I maj går jag tillbaka till jobbet igen efter föräldraledigheten och jobbar som genuspedagog i förskolan. Skulle passa perfa att spatsera runt på gården i den här jackan och visa barnen att deras fröken är en sann feminist! Håller tummarna

 16. För att jag är stolt. För att min familj ifrågasätter min feministiska kamp. För att visa mina barn att jag tror på oss. Tror på att min son ska få springa runt med det finaste han äger, sin klänning. För att min dotter ska kunna springa runt på stan, utan att ha en klump i magen för att det börjar bli mörkt. För att kampen fortfarande är viktig!

 17. Jag vill vinna en av de fabulösa jackorna för att påminna mig själv och omgivningen om att feminismen behövs. Varje dag!

 18. Den 8 mars förra året genomgick jag en operation för cellförändringar, blev massa komplikationer och gud vet vad. Efter det när jag läkt ville jag bli gravid. Det blev jag också, till och med två gånger. Tyvärr blev det aldrig några barn. Jag kommer försöka igen.

  Det där med att vara kvinna kan vara något av en kamp. Jag tänker mig att den här utomordentliga och sjukt coola jackan skulle symbolisera min kamp.

 19. Jag har precis varit och firat Världsböndagen som i år tog upp berättelser om hur kvinnor har det på Filippinerna. Det vanligaste yrket för flickor och kvinnor där är att bli hembiträde i en familj i ett annat land. Detta leder till att de måste sluta sin utbildning och får jobba jämt och väldigt ofta blir sexuellt utnyttjade. Jag försöker greppa att det är så orättvist men har svårt att förstå det. De viger kvinnliga präster på Filippinerna men de accepteras nästan inte och skickas till församlingar som är långt bort för att kyrkan ska “vara av med dem”.
  Tack och lov har vi kommit längre i Sverige men fortfarande kan en tjej eller kvinna inte gå en dag utan att få en kommentar som på något sätt berör hennes utseende. Medvetet eller omedvetet kränkande. Jag vill vinna jackan för vi måste fortsätta kämpa. Vi måste synas och höras! I tystnad kan vad som helst hända så låt oss aldrig sluta skrika!

 20. Åh så fin! Hade älskat att få vinna den till min bästa kompis! Den är precis i hennes stil och vet att hon hade älskat att få påminna omgivningen om feminism genom jackan. Den hade varit en perfekt motivations-present till henne då hennes studier är riktigt tuffa nu. Hon peppar allltid mig och finns där när det är tufft så hade varit fint att ge något sånt här tillbaka.

 21. Jag är en nybliven mamma och vill visa mitt barn och resten av världen att jag är en stolt feminist och jag tänker uppfostra honom att också bli det. Jag vill förmedla hur viktigt det är att stå upp för det en tror på. Vinner jag ska jag bära jackan med huvudet högt.

 22. För att visa min omgivning att jag står upp för feminismen, men även för att få känna mig som en ännu coolare version av Pink Ladies. Jackan skulle dessutom passa alldeles utmärkt ihop med mina Gudrun- vantar och min Pussyhat! All in, liksom.

 23. Åh vad fin jacka! Jag skulle gärna vinna jackan, och dela den med den bästa feministen jag känner: min mamma. Hon har lärt mig det mesta jag kan om feminism. Hon har lärt mig allt om patriarklala strukturer, förtryck och dolda genuskontrakt. Hon har lärt mig att det är okej att båda var stark och svag som kvinna. Hon har lärt mig att det kan vara en styrka att kunna visa sina svagheter. Mamma har lärt mig om vikten av systraskapet, och att jag aldrig någonsin ska låta mig själv bli nedtryckt av patriarkatet.

  Denna jacka skulle jag och mamma kunna dela, på samma sätt som vi delar tron på feminismen och systraskapet!

 24. Ett sånt viktigt ord som blir så tydligt stort när man tar upp det i sammanhang som #varjeflicka ! Självklart är jag feminist och vill gärna på så många sätt som möjligt skapa samtal om det med de som ännu inte identifierar sig som feminist, för att förhoppningsvis få dem att förstå vad det innebär och hur självklart det då är att kalla sig det! Till sånt är den här finfina jackan perfekt! ✌️⭐️

 25. Jag ska snart börja jobba som sportjournalist, något som känns väldigt roligt och extremt läskigt på samma gång. Att gå in i denna mansdominerande värld där kvinnor för hatmejl och hot (tänker bland annat på Lena Sundqvist och Anna Brolin) Samtidigt är jag taggad på att ansluta mig till deras kamp, att stå upp för kvinnorna, att ta plats. Vad skulle vara ett bättre attribut i den kampen än en feministjacka?

  PS. Du är grym!

 26. Jag vill vinna en jacka! Jag skulle ha den på mig när jag och BroderikkubbenBK har utställning och workshop den 7:e och sen går i tåg den 8:e! Hoppas, hopppas! Kram!

 27. För mina systrar. Min mamma och mina vänner. Men allra helst för min dotter. För att hon ska få den av mig så fort hennes femåriga kropp växt färdigt och bära den med samma stolthet som jag kommer göra. För att när hon bär den ska det inte längre vara någon som höjer ögonbrynen eller ens reagerar. Det kommer vara så självklart. Det ska jag vara med och se till. Bereda en väg för henne, fräsa och ryta ifrån som ett lejon. Aldrig tiga.

  Alla andra får backa, jag kommer tala tydligt bara genom att bära denna jacka! Fatta!

 28. Jag vill vinna en jacka att ge till min brorsdotter Agnes som är 11 år och som jag vill peppa!

 29. Åh jag vill ha jackan för att jag verkligen, verkligen behöver den. Jag är en så überkänslig person, stark som en oxe ena dagen och otroligt ömtålig och skör i nästa. Jag behöver påminnas om det de där dagarna då jag ligger under mattan hemma med min lille kanin skuttandes runt mig att det finns dagar då jag står på barrikaderna med den vassaste tungan och de starkaste benen med mitt feministhjärta i centrum. Jag äger ett par feministörhängen och insett att jag mår så himla bra av att under dagar av mycket ångest och tomma tankar faktiskt påminnas om att det är okej att ha det så just nu – för hej Frida du är en ömtålig tjej och det är också en del av att va människa – och feminist. Att bära feministjackan i vår i alla ups and downs är för mig och världen ett sätt att visa och närma oss en acceptans av att vi är både starka och sköra – människor. Vi delar denna skörhet och vi behöver slå vakt om den i ett samhälle som på så många sätt kräver att vi rustar upp när vi egentligen bara borde få skala av och vara mer människa – mer feminist.

 30. Så fantastisk fin! Hade varit perfekt till vår dotter Lill i försenad födelsedagspresent (26/2). Hon är det bästa som har hänt mig i livet och har en pipa som kommer att höras och vägras att tystas ner. Vi jobbar för fullt för systerskapet här hemma. Girlsgirlsgirls! <3

 31. Men hurra vad fin! Jag börjar alldeles nu på mitt första jobb som lärare och jag är sketanervös. Att få känna sig lite stärkt med en feministjacka i korridorerna skulle göra min dag. Och kanske kanske skulle det kunna få ett och annat kid att tänka, fråga och reflektera också. Hur fint vore inte det?

 32. Hallå världens finaste jacka! Jag skulle vilja vinna den så jag kan ha den när vi marscherar i barnvagnsmarschen nästa lördag. Iår är jag med och arrangerar marschen i Karlshamn! Du går väl barnvagnsmarschen?!

 33. Jättebra initiativ! Har swischat på stört, bra att du uppmärksammar varje flicka. Hälsningar feminist-javisst!

 34. Jag vill ha den vårjackan så att jag som nybliven mamma kan visa världen och min dotter vilka värderingar som är vägen framåt. *ser mig själv med barnvagn, nya sneekers, solbrillor och jackan spatserandes en vårdag*

 35. Jackan skulle jag ge till min vän som ställer upp i vått och torrt och gör handlingsplaner på två minuter när jag messar att jag har livsångest. Hon har kämpat sig själv ut ur väggen och är på gång ordentligt igen! Dessutom står hon upp för det som är rätt till varje pris och skulle klä grymt bra i jackan! #450, jag pratar om dig! ♥️

 36. Hej Emma!
  Jag har precis startat en ideell ungdomsjour för unga tjejer i Göteborg. Det hade varit så fett om jag kunde ta emot våra besökare i den dundercoola jackan! HEJA TJEJER.

  Vi borde ju absolut ha work shop i lokalen och stryka fast ordet feminist på jackor som tjejerna kan ta med sig hem. Vinner jag inte jackan så tackar jag i alla fall för idén!

 37. Superfin! Men passar den en tjock person?
  I så fall skulle jag vilja vinna. Eftersom mina axlar är nedtyngda av en sorg jag går runt och bär på. Eftersom jag skulle vilja möta våren i färger och styrka, så som ordet feminist är för mig.

 38. Den perfekta vårjackan som är mer än bara en jacka. Denna vill jag självklart vinna!!! 🙂

 39. Jag vill vinna jackan för att visa min son och dotter att mamma står upp för alla flickors/ kvinnors lika rättighet! Men också lite grann för att reta upp en och annan i grannskapet och på jobbet!

 40. För att jag äntligen äntligen börjar hitta tillbaka till feminismen som var min! De senaste åren har varit tunga och efter att i gymnasiet varit driven passionerad och engagerad så orkade jag inte längre ta en enda debatt, säga emot när min pojkväns snubbkompisar sa sexistiska saker eller när folk ifrågasatte genuskursen jag läste direkt efter trean. Trodde jag var uttömd på alla vettiga argument, att vara inlyssnande och samtidigt ihärdig och allt det där jag var så bra på för några år sen. Men nu, nu kommer det tillbaka med våren! Jag mår bättre och jag orkar och saker börjar kännas viktiga igen. Det vill jag fira.

 41. Jag skulle så gärna vilja ge jackan till min syster. För att hon är den coolaste jag vet. Kämpar för kvinnors rättigheter i en minst sagt konservativ värld, hon utbildar sig till Präst i svenska kyrkan. Sådana som hon behövs där. Och jackan skulle vara ytterligare ett statement för den feministiska kampen hon orkar utföra varje dag.

 42. Jag skulle vilja vinna den för att visa mina två barn att det är fortfarande viktigt att vara feminist och att det kommer att bli ännu viktigare att vara en feminist när de blir vuxna.
  Jag vill visa min son att han inte ska lyssna på barn och vuxna som säger att kvinnor, tjejer och flickor är annorlunda och ska då också behandlas annorlunda.
  Jag vill att min dotter ska få den när hon är stor nog för att visa att den feministiska kampen finns och är ännu starkare.
  Kram

 43. Min treåriga son har nyligen börjat sätta ihop bokstäver till enklare ord, och då vill jag såklart passa på att lära honom ett av världens viktigaste ord. För mig är det en självklarhet att uppfostra både min son och min dotter till feminister <3

 44. Ni vet känslan när man med hjälp av ord ändrat någons förlegade sätt att tänka eller tagit hål på en ballong fylld av fördomar? Med små steg av starka ställningstaganden förändras världen till något finare, mer jämlikt för både min son, min dotter och alla deras vänner. Men när min hesa röst inte längre räcker till vore det skönt att bara kunna knyta mina skor, dra på mig jackan gå ut i solen och vända patriarkatet ryggen,

 45. SÅ fet jacka! Jag vill vinna den så att jag kan spatsera runt i den med min barnvagn (är föräldraledig) och sprida jordens viktigaste budskap runt om i stadsdelen min. Jag älskar den delen av staden jag bor i, men känner att just feminismen behöver lyftas lite här.

 46. Jag skulle vilja vinna för att ha vårens finaste jacka med vårens (och livets) viktigaste budskap. Jag vill vara stans coolaste småbarnsmamma (varav jag snart borde nedkomna med den yngre, peppar peppar, inte gå över tiden…) och förbättra världen för mina ungar.

  Ett litet steg i taget. Heja oss alla som kämpar!

 47. Wow vilken cool jacka! Jag skulle ha den på mig jämt för att påminna om att det fortfarande behövs feminism eftersom det är så ruskigt ojämnställt. Är så trött på alla som pratar om att Sverige är ett så jämställt land och att vi ska vara så tacksamma för det. Det finns ju fortfarande så otroligt mycket orättvisor mot kvinnor som måste få ett slut!
  Vill bära jackan för mig, min dotter och alla andra som ser orättvisorna och kämpar!

 48. Jag vill vinna för att sprida budskapet, helt enkelt! 🙂

 49. Jag bor i Belgien där everything gender är lite mossigt. Det är i bland en stor utmaning att uppfostra två små mademoiseller här när en kan få frågor som: “Tycker hon verkligen om sin nyfödda lillasyster? Hon leker ju aldrig med dockor här på förskolan?!” Som du förstår kan en därför behöva en liten pick-me-up då och då och vad vore väl bättre än denna LIVETS JACKA? ❤

 50. Men åhh. Denna jacka skulle nog min dotter vilja ha. Känns mer som hennes stil alltså jackan. Och feminist är hon också. Det skulle vara en ära att få ge henne denna så hon kan ha på sig den i skolan och även på stan som hon är rätt så ofta besöker.

 51. En vän. En kämpe. En stöttepelare. Min dotter! Hon ställer ständigt upp för oss andra, och är en sann altruist. Enligt mig är hon redan den coolaste katten i staden, men det kanske är dags att alla förstår det också. Jag har närt en feminist vid min barm! Alice – Min livslånga kärlekshistoria!

Kommentera

Stäng meny