Vill ni starta bokklubb med oss? Säg JA!

reklam för egen verksamhet

I våras (mitt under brinnande pandemi) lanserades “Klimatasken – stora förändringar i litet format” (Novellix). Asken innehåller en kvartett böcker som manglar ohållbara normer (varför tar vi bilen till gymmet för att springa en mil?), snabba svar-på-tal (men Kina då?) och tar upp rättviseaspekten av klimathotet. Klimathotet är trots allt vår tids största rättvisefråga, en soppa av makt och ansvar.
Och pja, den lilla detaljen att det är kvinnor (framför allt unga mödrar) som drabbas först och värst av klimatförändringarna.
Vink, vink alla som gillar tanken på att män och kvinnor har samma förutsättningar i livet …

Tillsammans med ABF har vi tagit fram en bonus-grej till denna viktiga ask, nämligen diskussionskort som ska ge utvecklande klimatsnack, utan att det ska skammas, pekpinnas eller jämföras.
Tanken är att snacka mer om klimatet, och kroka arm (post corona) med andra. Väva in allas olika infallsvinklar, dryfta utmaningar, hitta lösningar och bli smartare på kuppen. Och också: göra något göttigt av det – exempelvis en (digital) middagsklubb eller bokklubb.

Är inte detta precis vad vi behöver just nu? Att “ses”, även om det är digitalt, få tända ljus, duka upp snacks och låtsas att livet är normalt fast vi stannar hemma? Vi mår ju trots allt bra och får energi av att omge oss med människor. Och den dagen vi är ute ur pandemin så har vi banat väg för omställning och har ett gött gäng med oss på resan.

Hej dröm och hojt alla vänner – detta vill jag göra!

Hur går det till då?
Jo, så här:

1. Hitta gänget!
Dra ihop 2-3 personer du tycker om, vill hänga med på digital väg och som kan tänkas ha ett intresse för hållbarhet och klimat. Var de bor spelar ingen roll. Kanske är det någon i riskgrupp som skulle bli glad av detta?

2. Beställ böckerna!
Beställ vårt bokcirkelpaket i webbshoppen, som innehåller 4 ex av Klimatasken. (Är ni färre än 4 får du alltså ett par julklappar att ge bort också!). Om du vill att jag skickar ut alla böcker till var och en av er, var noga med att ange alla personernas adresser i meddelandefältet när du beställer.

3. Fixa ekonomin!
Be sen övriga medlemmar swisha dig sin del av totalsumman (om du inte vill bjuda dem förstås!).

4. Sprid korten!
Nu är böckerna på väg på posten, en ask till er var, och du som lagt beställningen får (utöver eventuella extra askar) även fysiska samtalskort. Du får också korten som en digital fil, så att du kan skicka dem vidare till alla i bokcirkeln.

5. Boka en digital bokdejt!
När alla fått sina paket bestämmer ni datum för första träffen, och på vilket sätt ni ska ses. Zoom, Google hangout, Whereby, Meets eller vad ni nu föredrar.

6. Börja läsa!
Läs första boken innan träffen, och om du hinner – läs igenom första samtalskortet.

7. Dags att ses!
Häll upp bubbel eller en kopp te eller kaffe, och koppla upp dig till ett videosamtal. Den som lade beställningen agerar samtalsledare, och så snackar ni er första samtalskortet.

8. Boka dejt nr 2!
Glöm inte att boka datum för nästa träff innan ni loggar ur!

9. Dela gärna med er!
Vi blir förstås helt galet glada över livstecken från bokcirklarna, så hashtagga gärna #klimatasken!

10. Bonus!
När ni hunnit igenom alla böcker och cirkeln är klar fram till kortet “Återkoppling” kan ni, om ni vill, boka in en bonusträff – med mig och Maria! En halvtimmes digitalt snack med oss båda ingår i köpet, och vi kan svara på frågor, tipsa om sätt att komma vidare och bolla idéer med er. Kul? Ja!

Jag är superpeppad!
Är ni på?

Här beställer du bokcirkelpaket och gör dig redo för digitalt häng!
Hoppas vi “ses”!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny