Vi har köpt en lägenhet!

Halloj! Nu ska jag berätta om en helt fenomenalt underbar och spännande grej. Efter sex år i vår tvåa på 59 kvadratmeter i ljuvliga Midsommarkransen är det dags dra vidare.
Men inte särskilt långt.

Den 1 mars flyttar vi till en trerummare på 83 kvadratmeter, med två fungerande kakelugnar och luftiga ytor – snett över gården.  

Vi har ju kikat på större lägenheter i området ett bra tag nu, men inte hittat något som slår vår fenomenala lägenhet och innergård. Trots att många treor är större rent kvadratmeter-vise så har vi så mycket inbyggd förvaring (bland annat ett gå-in-skafferi och en gå-in-garderob) i vårt nuvarande boende att det helt enkelt inte känts värt det. Få lägenheter kan mäta sig med våran helt enkelt …
Vår ursprungliga plan var att använda våren till att rensa och plåta av vår lägenhet, så vi skulle vara beredda om drömlägenheten dök upp …

… Men i vanlig Sundh-iansk ordning sker alla förändringar i all hast och något kaosartat.

Förra fredagen hörde några vänliga grannar (som visste att vi letade större lägenhet) av sig och frågade om vi ville köpa deras trerummare. De ville gärna slippa visningar, så de frågade oss först. Men det var snabba puckar.
Vi gick över gården, kikade på lägenheten och föll pladask.
Här kan vi bo tills vi dör (fast vi ska så klart aldrig dö hälsar hon som får panik av att prata om döden och intalar sig att hon är odödlig istället).

Men veckan som kom var allt annat än ett härligt vältrande inrednings-drömmeri. Först verkade allt gå som tåget, banken verkade positiv och jag började vältra mig tapeter, stora köksbord och begagnade sammetssoffor (VI KOMMER HA ETT VARDAGSRUM!). Men sedan grusades förhoppningarna när banken drog de i nödbromsen vid blotta synen av min föräldraledighet. Det blir inget sa de.
Vi talade med olika bankpersoner på telefon (ny person varje gång), det var aaaaningen trubbigt och så enormt frustrerande.
Lägg till allt annat som gick fel i förra veckan och hela vardagen blev liksom grågrågrå. Grusade förhoppningar och en stor dos frustration.
Long story, men i fredags, efter en veckas berg-och-dalbana och precis innan lägenheten skulle kastats åt hajarna fick vi till slut ett klartecken från banken efter de kikat på alla våra kalkyler och sett att mitt eget aktiebolag går som tåget.

Pöh, hade glömt hur jobbigt rent känslomässigt det var att köpa lägenhet.
Men. Det löste sig och nu är kontraktet påskrivet!

Hela helgen har gått åt till att rensa förråden och nu börjar operation sälja lägenhet. Lagom till julefriden. Hehehe … he … heeee.
Förhoppningsvis kan vi lägga ut vår lägenhet till försäljning redan i januari.

Även om jag älskar vår nya lägenhet så kommer jag sakna de här rummen så mycket. Utsikten över den prunkande innergården från vårt köksfönster, kvällsolen på sommaren,  världshistoriens underbaraste grannar (love you), de djupa fönsternischerna, det rosa sovrummet, tapeterna, kakelugnarna och vårt gå-in-skafferi som sväljer ett halvt liv.
Här har vi haft en rad bokstavsfester (som vi behövt pausa pga bor så trångt (men inte länge till!!!), väntat två små barn, ståjat, skålat, gråtit och skrattat. Vi har pipit ner på efter-jobbet-jazz på Tellus bio barasådär (vi bor snett ovanför), njutit av sommarkvällar under kulörta lyktor på den fantastiska innergården, firat midsommarafton, nyårsafton och julafton.

Men var sak har sin tid och nu börjar vi på ett nytt kapitel, i en ny lägenhet.
Hoppas ni vill följa med på resan (och kanske fynda något av allt jag måste göra mig av med?).
Kram emma

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 23 kommentarer

 1. Åh, vad spännande! Grattis!

  Känns som att det kan bli mycket inredning på bloggen framöver

 2. Stort grattis Emma! Kul också att skitveckan vände och blev så bra! Stort lycka till med nya boet. Kram

 3. Tjoho! 😀 Grattis! Så himla roligt för er! Är i samma läge, med sambo, två-åring och katt i en tvåa i Majorna GBG.. Vill bo kvar i området men hittar inget som passar, vi får se vad våren har att erbjuda 🙂

 4. Men åh vad roligt! STORT grattis till er! Förstår att det varit berg- och dalbana, det är ju verkligen sjukt jobbigt att behöva stressa fram sådär stora beslut. Bra att det löste sig till sig. All lycka i försäljning och flytten!

 5. Så bra det kommer bli Underbart att det gick i lås!

 6. Grattis vad kul!! Ser fram emot att få se bilder 😀

 7. Vad roligt för er, grattis till nya lägenheten! Ser fram emot att följa med på resan.

 8. Grattis till den stora lägenheten! Jag var så säker på att ni var med i budgivningen för lägenheten på 42-c. Men så lyckas ni köpa en ovisad lägenhet! Lycka till nu med försäljningen av er lägenhet!

 9. Å så skoj! Stort grattis! Ser fram mot att få se den nya lägenheten!

 10. Grattis grattis grattis! Jag vill köpa allt! Kram!

 11. Grattis! Så spännande! Hoppas på liknande flyt i vårt område. Eller ett magiskt uppkommet extra rum eller två….

 12. Men vad kul – stort grattis! Ser fram emot att följa er resa!
  Vi köpte ju också hus lite bara sådär. Eller ja, vi har ju spanat och spanat men sen dök det där rosa lilla huset bara upp och blev vårt innan vi hann blinka. Ibland blir det bara som det blir. Och oftast blir det bara så bra!

 13. men åh, så himla roligt för er! stort grattis <3 ser SÅ mycket fram emot att följa flytten i bloggen. nya lägenheten, inredningen, allt!

 14. STORT GRATTIS!!! Vad roligt!!! Blir superspännande att hänga med på den resan! Varmt lycka till med försäljningen av er fina lägenhet!!

 15. Men åh grattis!!!
  Är det kakelugnar och trägolv m.m i denna lägenhet också?

  Kram Åse

 16. Men jisses vilken julklapp! Helt superbt att få stanna kvar i det område ni älskar! Stort grattis!

 17. Grattis! Lite avundsjuk är man allt, har letat efter lägenhet i många månader nu, men hittar ingen som känns riktigt bra.. Budade på en, men fegade ur, och har sedan inte lyckats hitta någon som kan mäta sig med den.

  1. Snart dyker din drömlägenhet opp! Då blir det bättre upp tänker jag. Kram och stort lycka till!

 18. Ops! Missade de två meningarna där det stod om de två fungerande kakelugnarnaSorry.

  Kram Åse

 19. Tjohoo och GRATTIS!!! Bra kämpat med skitvecka och bankstrul

 20. Grattis till lägenheten!! Säg gärna till när er finns på hemnet?
  Kram!

  1. Det ska jag absolut!

Kommentera

Stäng meny