Vi har köpt en buss (som ska bli gäststuga)!

Halloj!
Som några säkert sett på Instagram så avslutar jag och John den här sommaren med att … köpa en rosa buss!

Hur normala människor avslutar sommaren? Jag har ingen aning, har aldrig varit en. Men vi tyckte att det var helt rimligt att köpa en rosa buss.
Det är en gammal högerstyrd Volvo-buss som varit klarröd tidigare, men som nu solblekts till vackert rosa. Tack solen för det.
Efter lite efterforskningar har jag konstaterat med mitt metallsinne att det är en Volvo B635, förmodligen från 1963. Det här är en av de 200 som tillverkades mellan 1958-1963.
Framtill står det SJ mot Landvetter, så i den här har det troligtvis skumpats en hel rad förväntansfulla Göteborgs-resenärer.

Bussen tillhörde tidigare våra gulliga grannar och har stått på deras gård, lite undangömt, med bara den flotta stjärten som putat ut lite för nyfikna ögon. Hela sommaren har vi gått där, med barnvagnen, och spanat. John hörde sig för en dag när grannarna gick förbi, frågade om vi fick köpa den och tjong pang så var den helt plötsligt vår.
Och inte nog med det: Grannarna hjälpte oss att bogsera hit bussen med hjälp av en traktor. Det var en syn ska ni veta (lade upp några klipp på Instagram storys om någon såg?).
Vet inte riktigt hur en återgäldar en buss-bärgning, men får fnula på den tror jag.

Motorn fungerar med andra ord inte, men vad gör väl det.
Tids nog ska denna rosa skönhet (namnförslag emottages tacksamt) nämligen bli guest house.
En rosa, fluffigt gäststuga med hundra smarta lösningar (om vi kommer på dem).
Det går liksom inte riktigt att ens sniffa på hur obeskrivligt, fenomenalt pirrig jag är inför det här projektet. Hur bygger en om en buss liksom? Jag har ingen aning, men snart vet jag (nog), hehehe.

Är ni nyfikna på hur den ser ut inuti?
Låt oss kika in …

Tadaaa! Ett stycke buss, och praktiskt nog: utan säten! Golvet är lite tjosanhejsan (eftersom takluckan saknas), men det ska vi råda bot på. Ny taklucka ska kirras (på något vis … hej novis), och så nytt golv då. Sedan tänker jag mig en dubbelsäng där längst bak. Ett love seat, så klart. Några kloka lösningar på enkelsängar och utfällbara bord ska vi nog också smida fram under årets mörka månader. Ser detta så klart i mitt huvud, så jag måste nog göra en skiss för omvärlden. Mina inrednings-VR-glasögon ska bli skiss!

Ratten och förarsätet måste ju sitta kvar. Bästa lekplatsen ju!
Det är ju en hel del som måste göras med den (först och främst skrubba fram den under år av smuts), men det ska bli så oerhört roligt.

Och det bästa? Jag blir glad bara av att titta på den!
Det är som en rosa pralin som sprätter strössel i ögonen på mig.
Till våren ska jag plantera stockrosor och solrosor intill, så bussen känner sig välkommen.

Hehehe.
Så här blir det när två impulsiva människor utan broms lever tillsammans.
Nu står den alltså här, på vår äng, med underbar utsikt över fälten.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 24 kommentarer

 1. Kommer från Landvetter så det här var ju extra roligt! Lycka till med er fina buss!

 2. Vilket roligt projekt! Grattis! Den ser jättefin ut!

 3. APPLÅDER!!!! Ni e bäst!!

 4. fy sjutton så fint! så himla bra sätt att avsluta semestern på, och det kommer bli så fint att se hur ni omvandlar den till gäststuga.

 5. Men åh vad fantastiskt!! Så nyfiken hur den kommer se ut tillslut 😀

 6. Så helknäppt och kul! Ska bli spännande att se processen och resultatet. Kan ju bli hur bra som helst!

  1. <3

 7. Älskar detta innerligt!!! Får jag komma å bo? 😀

  1. SJÄÄÄLVKLART!

 8. Googla “rv interior” så kan du se hur andra lyckliga människor gjort. Och ett litet tips; töm bränsletanken innan den rostar sönder. Inget roligt när grannen fått diesel i dricksvattnet…
  hälsn www. TuristbussN200.se

  1. h, tack för tipset!

 9. Jättefin buss, blir lite sotis. Vill också ha en rosa buss som gäststuga:) Tycker ni gör helt rätt!!

  1. Du får komma och bo i den helt enkelt =)

 10. Hej Emma! Den här förvandlingen ser jag verkligen fram emot att följa, va kul! Tänker dock på att det blir ganska varmt i gamla plåtlådor, så antingen kanske det behövs en ac, eller kanske placering i skugga så era framtida gäster inte smälter bort? 🙂 tack för en fin blogg!

  1. Åh, bra tanke! Tack!

 11. Men lägg av! Den är ju underbar! Och vilken dröm att få renovera och fixa den. Ska bli så spännande att få se hur ni löser allt. För det är jag säker på att ni gör. Kram

 12. Men åh så härligt! En skulle ju gärna sova uppe på bagagehyllan, eller det kanske bara är jag som drömde om det som barn?

 13. Ni är ju helt underbara! Ser fram emot att få följa förvandlingen här på bloggen (& instagram) 🙂

 14. Landvetter Love Bus! Tack för att vi får följa med på din sommar! Jag har alltid varit sugen på Gotland, men har blivit väldigt mer sugen i år…

  1. <3

 15. Å, så fin den er! Jeg er så svak for gamle kjøretøy, og jeg er sikker på at dere kommer til å gjøre den til et drømmested!
  (Nå er det fryktelig lenge siden jeg har kommentert her inne, men livet har vært turbulent en stund. Uansett så er jeg glad i bloggen din, Emma.)
  Navneforslag, med tanke på fargen og at det er en buss og historien: Rosa Parks! <3
  Stor klem fra Oslo!

Kommentera

Stäng meny