Vet ni vad jag har gjort?

God morgon!
Alltså vet ni vad jag har gjort?
Efter tvåhundra år av längt, så har jag och John tingat en liten, liten kattunge.
En liten, gråvit boll som kommer flytta hem till oss om ett par veckor.
Kommer förmodligen aldrig mer gå utanför dörren.

Jag blev ju helt betagen av min kusins lilla katt (på bilden här), och kunde inte släppa tanken på att ha en egen liten bedårande kamrat – för att inte tala om musjägare på torpet. Så nu har vi tingat en likadan katt, som sägs vara allergivänliga dessutom.
Det finns ju många olika allergier så klart, men vi håller tummarna att alla vi bryr oss om kommer tåla vår lilla katt.

Jag är ju uppvuxen med katt och minns tryggheten det där lugna kurrandet gav mig. När någon hade varit taskig i skolan, den där killen som en var dökär i visade sig vara dökär i någon annan eller när det var kompisdrama, ja, då borrade jag in mitt fejs i katternas lurv, de la en beskyddande tass på mig och jag fick vara liten för en stund. Gråta och bara vara.

Men nu till den stora frågan. Vad ska den heta och hur skyddar vi den här pjäsen? Opps.

Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Har bara ett enda råd och det är inte på “modet” nuför tiden. KASTRERA DEN INTE!!!!! Det går UTMÄRKT att ha en intakt , icke-stympad, okastrerad katt och de mår så himla mycket bättre när de får behålla och utveckla sin natur. Antagligen kommer människor nu att rasa och ropa – av någon anldening tycks detta göra folk sååå upprörda, som om man begår ett allvarlgt brott när man låter ett djur vara fritt och leva efter sin natur ( vill då bara fråga; är ni själva kastrerade???lever ni själva som “innemänniskor” i en lägenhet???) men det får vara. Har just nu en 11 år gammal okastrerad hankatt som ALDRIG markerat revir inne eller gjort något annat “probelmatiskt” heller. Inga grannar har klagat i något av våra hus och han är lugn, fridfull och gullig som bara den. Visst vandrar han iväg ett tag då och då men varför i alla världen skulle han inte få göra det om han vill. Dessutom har han inga problem med övervikt eller andra saker utan frisk som en nötkärna. Vill man inte ha “problem ” med “oönskade” kattungar” så kanske man skall ha en katt på en bild i stället??? Eller en hund, som är lättare att “kontrollera” utan att behöva stympa och låsa in… Vår vilja att styra och behärska och använda Naturen som vi själva behagar har satt oss människor och hela jorden där vi nu sitter med all klimat och miljöförstöring.
  Förresten har jag ett råd till: LÅT DEN FÅ GÅ UT SOM DEN VILL!
  Jag är, som kanske märks, helt emot att vi människor håller stympade, inlåsta medvarelser för vårt eget höga nöjes skull. Alla varelser på Moder Jord borde har rätten att leva och utvecklas fritt efter sin natur./Anna

  1. Det är inte alltid humant att låta en katt gå okastrerad. Löpande honkatter kan fara illa både fysiskt men främst psykiskt av att löpa utan att få möjlighet till att para sig. Så absolut, håll katterna okastrerade, men då får man också tillåta dem att leva ut sina behov och drifter. (p-piller är ju ett alternativ, men kan efter längre användning leda till fysiska sjukdomar).

   Samt glöm inte att bara för att saker är naturliga, så är det långt ifrån alltid det som är det bästa. bara för att någonting är ens naturliga miljö så betyder inte det att man nödvändigtvis mår bättre i den, det kan också vara helt för jävligt i någons naturliga miljö. Inte som att det är naturligt för människan att köra bil, men det är ju mysigare än att gå långa sträckor ibland. Min katt skulle slå ihjäl mig om jag försökte få henne att gå ut, det finns inget hon tycker är värre. TROTS att hon är bondkatt med öppna dörrar och friheten som väntar. Hon avskyr blåst, kallt väder, andra katter, samt att bli blöt om tassarna. Behandla djur väl och ge dem mycket kärlek och var lyhörd kring deras signaler så tror jag att de har ett underbart liv. GRATTIS EMMA till er nya kompis! Att ha djur är verkligen underbart, både för djuret och människan, det tror jag stenhårt på <3

  2. Oj. Sämsta rådet någonsin. Du är ju en av alla dessa oansvariga kattägare som orsakar att katter föds och lider ute i naturen.

 2. Namn måste ni nog känna efter när ni får hem den lilla sötnosen, beror ju på personligheten:)

  Jag hoppas verkligen att ni kastrerer katten och att den enbart kommer vara innekatt- åtminstone i stan.

  Bästa tipset för att skydda möbler är att ha bäddar och filtar att katten att sova på för att minska mängden katthår överallt i soffan. Och sen ordentligt med klösträd! inte bara ett litet utan gärna flera och ordentligt stora saker så att den har andra ställen som är bättre att klättra, busa och klösa på än eran fina soffa:) om man lyckas klippa klorna regelbundet hjälper det ju också..

  Det går absolut att ha fina saker och möbler samtidigt som man har katt:) man kan få dammsuga/ sopa lite mer och kanske använda häftkuddar för att fästa ömtåliga prylar, men det är det ju värt:)

  Bra beslut att skaffa katt! Lycka till!

 3. Men gud vad roligt! Vill också ha en kattunge (men har redan två hehe)
  Jag tycker du ska träna den att gå i koppel så mycket ni bara kan i stan, så skönt att ha en katt som kan gå ut så, för risken är stor att den kommer sakna utelivet när den inte är på Gotland tänker jag, och det är väl såklart olika, men jag skulle inte våga släppa lös mina fluffbollar i stan utan uppsikt.
  I övrigt, kastrera såklart, och gosa så mycket ni bara kan! Katter är bäst!

  1. Tusen tack för tips!

 4. Av uppenbara skäl röstar jag på namnet GRETA ❤

  1. SMART!

 5. Sickan så klart!
  Det namnet hade ju varit perfekt på lilla missen.
  När min lilla misse Azrael levde använde jag lakan i soffan, när jag inte var hemma.
  Fina gamla ärvda lakan som inte passade i sängen men som blev perfekta i soffan.
  Miljösmart dessutom.
  Lycka till med denna bedårande lilla fyrfoting ❤️

Kommentera

Stäng meny