Veggie christmas

christmas by emmas vintage

I allt julhärj har jag helt glömt att berätta om en finfin – hållbar – kväll för ett par veckor sedan. Tillsammans med ett härligt gäng fick jag tillfälle att testa ett miljösmart, helvegetarisk julbord, med recept från bloggen Våra oköttsliga lustar och dukning av min kära vän och vapendragare Vintageprylar-Lollo.

christmas by emmas vintage

Pysselproffset Lollo.

christmas by emmas vintage

Så här fint hade Lollo dukat. Temat var en hållbart och grönt. så Lollo hade dukat med saker och ting som man har hemma. Som böcker, konservburkar, kökshanddukar och tidningssidor. Och äpplen som man kan äta opp. Jag gillar verkligen tanken på att duka med sådant som man kan äta upp efteråt. Eller för all del – sådant som kan användas tusen gånger om. Som kökshanddukar som här används som servetter.

christmas by emmas vintage

Härliga Karoline var också på plats för att äta vegetariskt julbord.

christmas by emmas vintage

Liksom Elsa.

christmas by emmas vintage

christmas by emmas vintage

Och vad vore ett veggie-test, om man inte fick testa på att laga maten själv. Nä, just det.
Hälsans kök stod för råvarorna, medan vi stod för matlagningen. Vi gjorde bruschetta, piroger, rödbetssallad, falafel och julesnittar (alla recept hittar du här)

Carrå lagar rödbetssallad.

christmas by emmas vintage

Klart!

Jessica Silversaga lär sig göra hållbara juldekorationer av Lollo (här hittar du mängder av julpyssel som Lollo har gjort).

Vi skålade i champagne och därefter satte vi oss till bords. Carrå satt mittemot …

… mig.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Trist bara att det är ett företag som ockuperar palestinska människors mark för att odla upp den och tjäna grova pengar på att knuffa undan, vräka och köra bort vanliga människor. Hemskt. Själv föredrar jag Quorn och Anamma.

  2. Vilken fin dekoration! Ser mysigt ut. Men jag blir nyfiken på vad ni lagade för mat?

  3. Härligt initiativ! I år blev det för lite grönt i våra familjer, men nästa jul (och resten av året) tänker jag propsa för mer grönt!

  4. Ser supermysigt och trevligt ut! Gott nytt år! (snart 🙂

    Som jag skrev i kommentarerna till Silversagas blogg hade vi en ekologisk vegansk julafton. Väldigt trevligt! Skippade också gluten, skippade nästan helt vitt socker och sötade mest med dadlar. Roligt med utmaningar och massa matpreferenser 🙂

Kommentera

Stäng meny