Västkusten och 100% obligatorisk närvaro

IMG_4503

Precis just nu sitter jag i bilen på väg mot västkusten. Datorn i knät, John vid ratten och ett stycke smattrande regn mot vindrutan. Varje år i augusti åker vi hit, till Tjörn. Och har så gjort i över tjugo år. Jag, min mamma Märta och min syster Ellen. 100% obligatorisk närvaro. De senaste åren har vi fått tillökning till vårt lilla gäng av John och min svåger Christer. Pappa brukar stanna hemma i Värmland, med ursäkten att han tycker att det blåser för mycket på fliten. Men inte i år. I år är han med (keps nedpackad). IMG_4154

Där cyklar vi en massa, hittar nya badplatser och letar efter bryggor att doppa sig i från.

IMG_3995-2

Varje dag kräver sitt dopp. Min mamma Märta är den flitigaste dopparen. Varje morgon ska det doppas innan frukost. Den eller dom följer henne i hasorna tar “Stora märten”. De som missar en gång får snällt nöja sig med “Lilla märten”.  IMG_5178

 

Och så klättrar vi i berg. Mitt bästa! Gärna hoppa mellan klyftor och ta stora språng. IMG_5252

När jag var liten pirrade det alltid i magen när jag åkte över Tjörnbron. Såg havet, kände doften av hav, ljung och tång. Det var och är något visst att åka hit. 100% efterlängtad, obligatorisk närvaro.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Tjörn är finfint! om du inte redan hittat dit vil jag tipsa om en lten gömd badpärla – Gunnersviken! Längst in på gatan med samma namn, följ stigen ner i “skogen” tag höger för branta klippor och hopp + stege, vänster längs med bryggan för lite mer soft häng…
  Ha det härligt på vår fina bäskust! <3

 2. bilderna är som från en dröm. de två sista alltså, åh. har aldrig varit där, men känns som en plats man måste uppleva. en sån fin tradition ni verkar ha.

 3. Det verkar vara helt magsikt där, har inte varit där själv men efter att du har skrivit om det är det med på listan över måste-besöka-platser. Hoppas ni får det lika fint i år.

 4. Åh, du skriver så fint! Plus att bilderna är fantastiska

  1. Åh, vad glad jag blir. Värmer ska du veta.
   Stor kram emma

 5. Från Tjörn till New York är steget klart ganska långt, men jag undrar ändå om du har koll på bra shopping i New York? Jag ska dit senare i höst och tar gärna emot tips på guldkorn som inte får missas! Tack för en fin blogg!

  1. Ja! Jag gjorde en New York-guide för en herrans massa år sedan. Ska försöka hitta den!
   Kram emma

   1. Åh, goda nyheter! Den ser jag mycket fram emot! Har redan börjat nedräkningen, och insåg precis att det bara är fyra veckor kvar!

 6. Pangfina bilder! Speciellt den med John och handduken, helt fantastisk! Vet inte vad det är. Färgerna, formerna och känslan av rörelse och stillhet samtidigt kanske 🙂 fantastico! Tack för att du delar med dig! Lyx!

Kommentera

Stäng meny