Värmland: Stickade koftor, urgullig katt och svampkorgar

Förra helgen var jag hemma i Värmland hos min mamma och pappa. Skrotade runt i stickad kofta, bakade bullar och fikade i skogen. Jag brukar ju alltid ha med mig kameran överallt jag går och blogga triljoner bilder. Men inte den här helgen. Behövde koppla ner en smula, andas frisk luft och trassla ut kroppen och tankarna en aning.

Mata höns och titta på barnens fascinerade blickar. Kanske blir det sommarhöns på Gotland nästa år?

Och så gullade jag med den här sötnosen. Min kusin Kristins urgulliga katt som huserade två hus bort från mitt föräldrahem. Det finaste, keligaste och lekfullaste jag mött på länge. Majken och jag tog i hand på att önska oss en likadan av jultomten.

Följde med mamma ut i svampskogen, till hennes trattkantarell-ställe. Vi fyllde tre korgar på en halvtimme! Majken visade sig vara ett ess på att plocka trattkantareller. Som en liten tryffelhund nosade hon upp kluster av trattkantareller.
Så nu har vi hela kylen full! Funderar bara på vad jag ska göra av allt?
Någon som sitter på något bra recept?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Godaste jag vet; nån slags pizzabotten (tex gjord på blomkål) toppad m västerbottensost, kantareller och några klickar hjortronsylt. Kanske lite kryddgrönt också.

  1. men åååh, vad gott det låter!

 2. Kroppkakor/palt med trattkantareller, riven morot och lök, lasagne med trattkantareller, linsbiffar med trattkantarellsås, omelett med tex potatis, lök och trattkantarell, pytt av olika slag, soppa, pastasås osv osv.. Bästa råvaran!

 3. Mina svärföräldrar gör ofta trattkantarellsylt. Så gott till ost och kex! Och väldigt höstig och söt smak.

 4. Torka dem och förvara i glasburk! Så är det bara att blötlägga rätt mängd när du ska laga nåt. Mina favvorecept med trattisar är den klassiska kantarellmackan, risotto med trattisar och svamppasta.

 5. Postade precis ett trattis-recept på min blogg! Pappardelle med krämiga trattkantareller. Busenkelt att göra och lyxigt med egen svamp och en skvätt torrt vitt vin i. Kan inte gå fel.

  Annars går det ju fint att förvälla i sitt eget spad och sedan frysa in. Håller minst ett år och är ju världens skatt att ha i frysen till hela årets svampmiddagar :-).

  1. Åh, tusen tack!

 6. Torka & mixa till pulver, får vilken brunsås som helst att smaka himmelskt <3 Annars är ju trattkantarellsoppa urgott!

Kommentera

Stäng meny