Värmland: Lupinvägar, kattjakt och sommarängar

IMG_9141

Ett par kilometer från mitt barndomshem bor min mormor. Vi brukar promenera dit, längs med de svängiga vägarna. Det är för övrigt samma väg som jag gick när jag skulle in till stan (Karlstad) som kid. Det tog sisådär 40 minuter att gå till bussen som i sin tur gick varannan timme. När man missade bussen var man bra glad kan jag lova. Pöh. Då satte jag mig vid vägen och gissade bilmärken på passerande bilar en timme eller två. Behöver jag säga att jag är en stjärna på bilmärkesleken? IMG_9139

Mormorsvägen var full med lupiner. Tänk va, under större delen av året så lever vi en grå sörja och sedan exploderar naturen ut i det här!? Älskar’t.

IMG_9055

Bakom det här havet av lupiner bor min mormor. IMG_9136

Den här semesterfiraren låg i babynest i vagnen, iklädd gula hjärtsolglasögon och härlig Madicken-klänning från Emma & Malena. Perfekt luftigt skön i sommarvärmen.

IMG_9079

Så kom vi fram till mormor som satt ute i trädgården. Vi slog oss ner (här är min pappa i bild) och fick frågan om vi ville stanna på lunch. Klart vi ville.

IMG_9104

Hemma hos mormor var allt prydligt som vanligt. Medan de andra förberedde lunch smet jag i väg för att borrade ner mitt ansikte i katten Isabella. Keligare katt får man leta efter. IMG_9119

IMG_9070

Lunchen åts opp i ett nafs, så snabbt att den aldrig hamnade på bild. Det gjorde däremot vår utsikt. Ett stycke åker, väg och en å. IMG_9049

Efter lunch hos mormor fick vi hem, längs med de blomstrande, prunkande ängarna. IMG_9179

När vi kom hem var vi helt slut. Ja, alla utom en person som låg i barnvagnen och sprattlade. IMG_9151

Så vi lade oss i trädgården. John och jag vilade medan denna älskade sprattlade som en skalbagge på rygg.

IMG_9213

Vid middagstid dukade vi upp på verandan. Mamma öppnade en prosecco och så skålade vi för allt vi kunde komma på. Men mest Majken.

IMG_9183

IMG_9176

John sportade kvällens middag, vegetariska grillspett!

IMG_9195

… medan jag låg här. IMG_9217

Sedan slog vi oss ner här. Ungefär bästa platsen på jorden. IMG_9333

Efter middagen var det dags att säga god natt till den här gullisen. IMG_9236

John pussade god natt och lade henne för att sova i sin lilla korgsäng. IMG_9180

Solen sänke sig över huset, svalorna satte sommarkvällssoundtracket och kaprifolen gjorde sin grej.

IMG_9164IMG_9269

Grannkatten Winston, som vi kattvaktade i ett och ett halv år när vi bodde i Hornstull, kom gående på vägen och jag kutade ut. Så klart. Fick mig en kelvända och blev kattankad för månader framöver.

IMG_9224När mörkret sänkte sig över ängarna plockade John och jag fram Ticket to ride. Vi spelade tre vändor (och jag vann dem alla!), medan Majken sov sött bredvid. Vid ett-snåret gick vi och lade oss. En retigt segerstinn och en annan … inte lika segerstinn.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Förtjusande blogg o SÅ fina bilder- inspirerande! Emma

 2. Hej Emma!
  Jag har följt din blogg i fem år, utan att lämna en enda kommentar… Dumma mig, kan man tycka! Men, jag har liksom inte behövt.
  Man brukar ju lämna kommentarer när man är missnöjd liksom… Eller när man känner behov av att liksom, “rätta till”, om du förstår vad jag menar?
  Jag skrattar, gråter, känner med, upplever, inspireras, entusiasmeras, följer och uppskattar verkligen din blogg – året om! Men, nu känner jag att jag bara måste säga att: din blogg förgyller mitt liv! Jag älskar din bilder och dina eftertänksamma inlägg – SomJagAlltidTarMigFör HjärtatOchHållerMedOm! Du är min låtsasbästis – min Mållgan – i ur och skur! Tack för att du lämnar avstamp i mitt liv och håller mig i handen oavsett vad som händer!

  1. Alltså GULLO! Finaste kommentaren sedan Gustav Vasa skidade genom Dalarna!

 3. Er så glad for at du endelig har fått baby, selv om jeg ikke kjenner deg. Fikk en hard klump i magen i fjor når alt var så vanskelig, og begynner nesten å gråte av dette innlegget pga sjukt fint.

Kommentera

Stäng meny