Värmland: Kvällsdopp och solnedgångar

värmland by emmas vintage

Längs ängsprydd stig, med trädsly som formar en port, går man om man ska ner till sjön i mina hemtrakter. En kväll gjorde jag just det. Jag skulle nämligen ut med vår eka som ligger och skvalpar där. Vi har haft den i flera år, men jag har aldrig varit ute med den förut.  Däremot har jag tjärat den hundratals gånger, men precis när den är klar och ska i vattnet för att svälla har semestern tagit slut. Inget för vanliga semesterfirare alltså. Men nu så.
Denn gång var ekan tjärad, svällt och klar för jungfrufärd. Och jag skulle få vara kapten!

värmland by emmas vintage

Barfotafötter i gammal träeka.

värmland by emmas vintage

värmland by emmas vintage

Min mamma Märta.

värmland by emmas vintage

Kapten Sundh kryssar med elmotorn. Bredvid mig sitter min syster.

värmland by emmas vintage

Vi åkte ut till en udde, en alldeles speciell udde om du frågar min mor. Det var här hon och pappa hade sin bröllopsfest. Ljuva hippie-1970-tal!
värmland by emmas vintage

Där doppade sig min mamma och min svåger Christer. Själv njöt jag av knädjupt vatten.

värmland by emmas vintage

Badkruka som jag är.

värmland by emmas vintage

värmland by emmas vintage

Nydoppad mamma.

värmland by emmas vintage

När vi hade badad klart och var så där lite lagomt kvällsdoppskalla tog vi sedan ekan och åkte tillbaka.

värmland by emmas vintage

värmland by emmas vintage

 

värmland by emmas vintage

Moi.

värmland by emmas vintage

Lämnade ekan tillsammans med de andra båtarna, vid stigen, vid ängen, vid det portformade slyet.

värmland by emmas vintage

Gick upp till vägen och åkte hem.

värmland by emmas vintage

Hit. Så här ser sjön ut från mitt hem.

värmland by emmas vintage

Och just den vyn ser man om man står i köksfönstret.
Här finns det inte mycket att klaga på ska jag säga er.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

  1. Älskar verkligen din baddräkt, vart kan man hitta en sån? Kram

    1. Tackartackar! Min baddräkt kommer från en butik i Paris. Kram emma

  2. Hej Emma! Jag är i Karlstad, hurra vad fint det är här! Efter två dagar på sjön är det dags för en runda på stan imorgon. Gengåvan är ett måste såklart, men vad annars i vintage-väg får man inte missa? Kram, Astrid

    1. Hej Astrid! Men åh, så roligt! Då måste du göra ett besök på Tidens melodi och även Solareturen. Myrorna inne i stan kan också leverera. Men jag tror tyvärr att Gengåvan är stängt i morgon. De har lite knepiga öppettider. Tisdag, torsdag och lördag tror jag de har öppet. Men Tidens melodi kommer du gilla! Kram emma

      1. Tusen tack för finfina tips! <3

  3. Hej Emma! Din mamma är så vacker, och du med såklart. Nu längtar jag också hem till skogar och familj. Puss och tack för en blogg som förgyller vardagen.

Kommentera

Stäng meny