Vårens inredningstrender, badrumsdrömmar och en smula vår

img_2818

Förra veckan var det pressdag i Stockholm vilket innebär att alla presskontor bjuder in journalister, stylister och bloggare för att visa upp kommande säsong. Där innanför dörrarna öppnade sig våren 2017 minsann.

img_2802

Jag babblade runt på ett flertal presskontor innan jag hamnade här, bland grönska och  Potteryjo-porslin.

img_2785

Närmare bestämt Tres PR. Presskontoret låg i ett gammalt bageri på Kungsklippan, i exakt samma hus som jag bodde en sommar 2006. Det var som att kastas tillbaka till rosénätter, Trädgården i Klara sjö, nyförälskelse och dimmiga dagar. Tydligen hade huset byggts för ogifta kvinnor som rökte. Gaaaanska så specifikt.

img_2843

Att gå in där var som att lämna oktober för en stund och kliva in i april. Ett helt okej dagsuppdrag om du frågar mig.

img_2809

Och där, på det gamla bageri-golvet hittade jag världens finaste grej. Ett runt, blåblommigt handfat. Tänk er att ha en sådan pjäs stående i badrummet!?

img_2820

img_2826

Efter ett runtsnurrande bland vårens pinaler kan en ju lugn konstatera att plädar, vaser, penseldrag av akvarell, naturmaterial, smutsiga pasteller och målad keramik med handgjord finish fortsätter vara högst upp på trendlistan.
Och så blått förstås.
Blått, blått och åter blått.

img_2781

Och ja, grått så klart, tillsammans med massa härliga accentfärger.
img_2844

Blev så himla taggad på att renovera badrummet på torpet! Just nu är badrummet inklätt i plastmatta med en sorgsen duschkabin som aceessoar. Tänk er ett badrum med ett sittbadkar, hamambadlakan på rad och massa gamla vintageprylar stående till höger och vänster. Det vore något det. Nu är ju inte vårt badrummet så stort, men hade det varit ett grandiost sådant hade jag lätt snott med mig den där gröna klädhästen …

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Åh, vilka härliga bilder! Det måste vara roligt att få knata runt till olika presskontor och spana på nyheter! Jag ska absolut spana in Potteryjo lite närmre. Älskar kombon av rosa och gul.

    1. Ja, spana in! Hur fina grejer som helst!

  2. Åh! Var kan en få tag på det fantastiska handfatet? Kanske det finaste jag sett!

  3. Vad intressant det där med ogifta kvinnor som röker, har läst att i viss konst från sekelskiftet till 20/30-talet så kan en kvinna med cigarett symbolisera att hon är lesbisk, och det skulle ju kunna ge en helt ny mening åt ett hus för “ogifta kvinnor som röker” 🙂

    1. Men så intressant! Ja, det skulle verkligen ge en ny dimension av det hela.

Kommentera

Stäng meny