Våren 2017 genom min mobil

  

Den 1 juni betyder sommar, right? Så nu tycker jag att vi säger goodbye till våren 2017 genom att titta hur april och maj sett ut genom min mobillins. Mars får inte vara med för den var tok för vinterträlig. Vill du kika in mina bilder på Instagram, se filmer och följa mig på insta live så heter jag @emmasundh. 

Så. Let’s go. Våren började med ett stycke TV-skåp som stått slöjat i mörker hela vintern och som lyste opp en dag. Då var det vår. Städade kök gjorde jag i samma veva. Ungefär världens mest onödiga grej när en har småbarn (eftersom den städade känslan står pall i cirka en minut).

  

Slängde runt med rutig kappa på stan och tog bild på Byggfabrikens snygg-golv ena dagen och myste med den här goskorven andra dagen. Varannandaglivet alltså.

  

Över påsk åkte jag och familjen till Värmland, till mitt barndomshem, för att möta våren. Det gick ju så där …

  

Den 19 april kom ändå våren. Körsbärsträden blommade i Kungsan och jag nosade på världshistoriens vackraste soffa. Själva fasen att en inte har ett vardagsrum alltså. I nästa lägenhet – DÅ!

  

Fyndade blåblommiga koppar på Stadsmissionen och fixade köket för ett jobb som kommer i höst (då får ni se det klara resultatet!).

  

I slutet av april pep vi till Gotland för att öppna upp torpet för säsongen. Äntligen!

  

Majken “mössfanatikern” Sundh ville promt ha min basker. Och sova i den. Mössa var för övrigt ett av hennes första ord. Viktigt att ha på sig tydligen.
Bevittnade en magisk solnedgång från Visby hann vi också med innan vi åkte tillbaka till fastlandet.

  

Efterlängtade maj började med loppis-fix inför #kransenloppis. Jag var skitnervös. Hade ju ingen aning om hur många som skulle komma, ställa ut eller vad det skulle bli för väder.
Spenderade majdagar med att affischera stan och ta kort på mitt kök.

  

Det började växa ur husfasader (mitt bästa) och vi fyllde helger med Gröna lund, karuseller och grillpremiärer. Och Majken myste med sin BFF, Ossian.

  

Premiärade Vintervikens trädgårdscafé och inventerade naturen.
Så en dag kom majsnön. Ni vet, majsnön, helt random grej. Just den snöiga dagen hade jag och Emily Dahl planerat att göra en balkongplåtning. Medan snön singlade ner utanför balkongen skapade vi det här. Thank God för att det slutade snöade sen och solen kikade fram.

  

Efter balkongplåtningen var hela lägenheten full med löjtnantshjärta, stäppsalvia, chili och tomater. Och barnrummet var (som vanligt) fullt med blommor och det här gullefjunnet.

  

Det blev den 14 maj och loppis! Och succé! Så mycket folk! Nu har vi i loppisgruppen bestämt att det blir loppis nästa år också. Roligt.
I samma veva köpte jag en retro dubbelvagn (märke Emmaljunga) på Blocket som min snälla granne Hasse hämtade upp i Eskilstuna. TACK!
  

Fyllde kökshyllorna med färg ena dagen och picknickade med Bodil under blommande hägg andra dagen.

  

Så blev det dags att åka till Göteborg, möta upp ett gäng värmlänningar (som annars bor utspritt över landet) för ett dygn häng. Vi bodde på vackra Hotell Eggers, käkade trerätters lunch och middag, picknickade i park och festade en en svit. Här är jag tillsammans med min kära vän Åberg som bor i Göteborg. Vad skulle vi vara utan varandra?

  

Tog kommuns roligaste bild på Åberg och Nina och fångade lite Eggers-hörn.   

På ett försenat tåg från Göteborg längtade jag ihjäl mig efter mina små. Helt sjukt vad de små liven gör med en alltså. Väl hemma blev Majken sjuk, så jag fick vara hemma med henne och Bodil en hel dag <3

Fångade bästa växten som kan växa ur en kruka och när det började dofta Kriti himmelfärd åkte vi till torpet på Gotland. Häggen framför finingången (ja, vi har även en köksingång) stod i full blom när vi kom!

  

John hade fixat världens finaste mors dag. Gick upp i ottan med barnen för att göra jordgubbstårta med choklad! Själv firade jag genom att köpa ett par förlossningar. Skymningen föll över torpet och de gofisarna fångades på bild.
Herregud vad jag tar bilder på de där två (jag går HELT emot från den vision jag hade innan jag fick barn), men jag lever ju i en sorts barnsoppa. Life of psuedotvillingar indeed.

Precis innan vi skulle åka tillbaka till Stockholm slog syrénerna ut i blom och jag liksom upptäckte att vi hade en syrénberså (typ som när en drömmer att en hittar en gömd dörr i sitt hem och ba “ETT RUM TILL” (är det bara jag som har drömt denna dröm??).
Det stod en stor enbuske för bersån innan, men den är nedtagen så nu ska bersån bara tätats till med ytterligare syréner, sedan har vi en lummig syrénberså om ett par år.
Avslutade med ett baljbad under äppelträdet och därefter lade vi maj till handlingarna.
Hur har din vår varit?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. så mycket fint! ditt konto är helt klart en av mina favoriter!

  1. <3

 2. Så herlige bilder <3

 3. HAHA! Ett rum till – JA! Det har jag drömt om huset vi ska flytta till (som är “något för den händige”). En gång drömde jag att det fanns ett välutrustat badrum som vi inte upptäckt tidigare (tyvärr bara dröm), och nu senast var det nog tre rum extra eller så… 🙂 kram

 4. Alltså din blogg… mitt livselixir (förutom mina 3 barn då :-D) !!

  Min vår har varit kall, misströstande eftersom den där vintern aldrig ville ta slut, hoppfull då Macron vann franska valet och verkar vilja ta en ledande roll i Europa som motvikt till pucko-Trump, mycket funderande över min jobbsituation och vad jag vill göra istället (ska jag byta bransch, stanna kvar eller byta jobb inom min bransch), lite besvikenhet över ett jobb jag sökte och var med ända in i det sista på men som jag sedan inte fick, sökande efter sommartorp på Gotland ;-), mycket perspektiv över hur mycket jag gnäller över städning/hushållssysslor i hemmet när en jämnårig kollega återinsjuknade i en dödlig sjukdom som hon inte kommer bli frisk ifrån, reflektion över mitt susande runt mellan aktiviteter, hem, jobb och skola/förskola aka livspusslet (vill jag ha det så här?), berusande glädje över mina 3 fina ongar som har sådan empati, klokhet, kärlek för andra människor och fina egenskaper så jag får hopp om mänskligheten och framtiden igen.

 5. Glömde ju:..Missade ju årets loppis den 14 maj då äldsta ongen trillade ner från ett träd och fick åka ambulans dagen innan samt att jag hunnit med en utgångskväll med min underbara kompis på Nytorget 6 som innehöll god mat, drinkar och mycket prat samt visa ord.

  Ser fram emot sommaren som minst kommer innehålla: en skolavslutning där jag garanterat kommer gråta, en konsert med Eric Gadd på Mosebacke, 2 härliga veckor på Öijn, mycket tid att läsa böcker, loppis-besök och avslutas i september med Egenmäktigt förfarande på Maxim med tjej-gänget!

Kommentera

Stäng meny