Vardagsvy klockan 17:27

Något historiskt har hänt. Det är relativt städat hemma hos oss. Undanplockat.
Vi har duk på bordet och det stora bordet är inte avlastningsyta för tusen projekt.
Både jag och John försöker att intala oss att vi kan hålla det undanplockat. ATT VI KAN! Tretton år av stök tillsammans BEHÖVER inte vara ett cementerat beteende … eller?

Ge oss hopp!

Ps. Katt på bordet. Hur lär en katten att inte vara där? Är det ett hopplöst mission? Inte för att jag bryr mig nämnvärt, men det kanske är en sådan där socialt icke-accepterad grej?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 15 kommentarer

 1. Haha alltså katt på bordet… Min sambo blir vansinnig när jag lägger saker på köksbordet för de är IVÄGEN för katten Eivor som gillar att ta sig morgonlur där.

  1. Ska bli mitt nya mantra!

 2. Katt på bordet är elegant, hemtrevligt fint och bra på alla sätt. De skall vara på bord, i den rena tvätten och på finkudden. Var skulle de annars vara? Dehar aldrig glömt att de dyrkats som gudar i mer utvecklade kutrurer än vår. Om ni har människor i er närhet som inte accepterar kattens rätt att vistats var den vill i sitt eget hem…ja…hmm…låt dessa individer äta ur en gammal skål på golvet i farstun och sedan kan de sitta i nåt hörn tills de vill gå hem igen. “Social acceptans”, det är mycket som inte varit/är socialt accepterat i vårt samhälle genom tiderna. Att få barn utan att vara gift var en gång det värts asom kunde hända en kvinna. Att vara homosexuell har varit straffbart liksom att vara katolik. Att vara muslim skrämmer många icke-muslimer idag. Att klä sig annorlunda fortsätter att störa vissa människor (dock stör det sällan katter). Att gå på luffen. Att arbeta utom hemmet (då för tiden för kvinnor) att vara hemmamorsa (nuförtiden). Att vara för abort (en gång i tiden) att vara mot abort (idag), ja listan kan bli hur lång som helst. Låt katten vara fri att göra vad den vill (det kommer den såklart att göra ändå). Och rörande stöket…finns det liv finns det hopp så städa på bara!

  1. Hahah, underbart!

 3. Själv har jag ingenting emot katter på bordet så länge det inte serveras mat 😀
  Men OM en tycker att det är opassande så är mitt bästa tips att strö ut vanlig vitpeppar på bordet! Ofarligt men otrevligt att få i nosen och pälsen men ganska lätt att städa bort sen. Funkar på de flesta ställen inomhus ju. Utomhus är citronskivor en bra och snäll “kattskrämma” <3

 4. Gäster som inte gillar katter på bord kan gå hem.

  1. Hahaha, HELT RÄTT!

 5. Har gett upp med att ha inte ha katterna på bordet.. vem kan schasa iväg dem när de är så söta, gosiga eller ligger och solar och husets enda solfläck är just på köksbordet?:)
  Men plockar ner dem när det serveras mat iaf. Eller, inte om jag äter ensam.. eller vid frukosten..( vi är bara 2 så de ryms)

  Men, på köksbänken får de inte vara, så där är det plocka ner eller schasa iväg när de hoppar upp. Går sådär;)

 6. Det bästa man har sätter man på bordet! ;))

  1. Det har du banne mig rätt i.

 7. Katten kan lära sig att den inte får ligga på bordet men kommer ändå att ligga där, om DEN vill. Så fungerar katter men det är det som är charmen med dem. Hunden är människans tjänare men människan är kattens

  1. Hahaha, sant så sant.

 8. Mycket fin bild med tjusig katt! 🙂 Min mammas katt hade stenkoll på att hon inte fick vara på bordet, men det hände att vi överraskade henne när vi kom hem och att hon inte hunnit ner. Vid nåt tillfälle hade något gott glömts på bordet och då märktes det också att hon varit där, men aldrig när hon visste att vi var där och såg. De två som bor hos mig nu vet att vi inte vill att de är på bordet eller köksbänken, de ger bara blanka sjutton i den vetskapen. Härromdagen var en av dem och betade av mina frösådda majsplantor på köksbänken, hon har dyrt kattgräs ett par meter bort (jag trooor att majsen överlever). Så det blir mindre bekymmer för en själv om en inte bryr sig om var katten är eller får vara!

 9. Kanske att göra en bättre plats åt henne, högt upp och centralt. Mjukt eller knöligt beroende på kattens preferenser. Och sedan lyfta över henne dit varje gång hon ligger på bordet. Det har funkat för mig – på nästan alla katter jag haft.

 10. Låt Kissen vara på bordet. Det finaste man har sätter man där!

Kommentera

Stäng meny