Var ska en börja?

Den 15 augusti ska vi lämna över torpet i nya händer. Vi har träffat de nya ägarna, som kommer att bo här på heltid. Kan inte tänka mig något bättre! Att de dessutom tycker om återbruk och inte har planer på att renovera bort all charm det lugnar mitt hjärta. Och det var så fint att visa runt och säga att här kommer det komma stockrosor, här någonstans, under fyrahundra kilo äng finns ett jordgubbsland.
Det 49 dagar kvar. Vi kommer förmodligen att lämna tidigare, eftersom det är mycket som ska klaffa. Flyttlass till Värmland, och där måste vi också ta emot lasset när det kommer.
Men på den sista tiden här på torpet ska vi försöka njuta järnet, fira Bodils födelsedag (tänk att hon föddes här på Gotland, och hennes första tid i livet var i det här torpet!), göra utflykter med elbilen, förhoppningsvis smaka en sista skörd från trädgårdslandet … och så ska vi packa. Men var börjar en?
Ska en leva på som vanligt och packa järnet de sista dagarna, packa lite hela tiden? Vi har rensat en hel del i torpet, men har inte ens kollat vad vi har i förrådet och på loftet. Jag ser sjukt mycket fram emot att rensa förrådet, men det måste nog dröja ett par dagar eftersom det råder värmebölja. Men sen!
49 dagar låter så mycket. Ska en leva i flyttkaos eller njuta av allt det fina till sista stund?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Kanske njuta de fina dagarna och börja packa/rensa/sortera de dagarna man vill och orkar och när det ev är lite mindre fint väder?

    Om man försöker hålla flyttstökandet och flyttlådorna i ett rum/ en del av huset så blir det ju inte totalt flyttkarusell direkt:)

  2. Börja kolla runt: ska något skänkas eller kastas? Bra att göra detta lite då och då så att inte alla beslut måste tas på slutet. Annars tycker jag att ni ska njuta av sommaren så länge som möjligt. Det perfekta vore ju om ni kunde få ” barnvakt” de två sista dagarna innan flyttlasset går, då kan ni jobba undan snabbt som blixten

Kommentera

Stäng meny