Vår lilla torp på Gotland

Här kommer ett gäng bilder från förra helgen när vi var på vårt torp på Gotland. Helgen började lite dräpligt, för när vi låste upp dörren till köksingången på torpet var golvet täckt i vatten. Vattenberedaren en trappa upp (på vinden ovanför köket) hade gett upp och tömt sitt innanmäte på köksgolvet. En av oss fick ta hand om barnen, medan den andra städade undan haveriet och försökte få en inblick i hur stor skadan var, Böh! Som tur är var det ju inte länge sedan vi var här, så vattnet hade inte hunnit göra så mycket skada (förutom på ett par köksluckor som vi behöver byta ut).

Ringde rörmockare (igen) och började om från början. Stökade ut gamla fönster, ställde upp krukor på trappan och vädrade ut allt det instängda.

Grannen hjälpte oss att plöja upp ett trädgårdsland ute på åkern, hämtade ett lass gödsel hos en annan granne och sedan satte vi i gång att jämna till, ta bort stenar och få bort grästuvor.

Årets första tvätt hängdes ut på tork. Älskar denna vy, för att inte tala om doften! Miljösmart är det ju också <3

Majken hjälpte till att så en massa maskrosor också. blåste bort varenda frö hon gick förbi. 

Eftermiddagssolen sänkte sig över trädgården och vi korkade upp en flaska sådant här. 

Barnen badade balja efter middagen och vi satt bredvid och fick lite tid över till vår middag också. Det blir ofta lite halvätet för vår del, för det är så mycket härj going on och så vips så är middagen avslutad genom att ett kidd ställer sig i stolen och ska i väg på rackartyg. Men det här, det var grejer. 

Medan John sövde Majken med saga och jag nattade Bodil i bärsele (gah, helt sjukt detta att vi har ett läggningssätt för vardera barn!?) så passade jag på att fånga en bit kvällsol genom kameralinsen.
Som jag älskar detta stora brokiga äppelträd. I sommar ska det få en liten gunga tänkte jag (ska bygga själv!) och så ska den få en ny frisyr – det har hundra döda grenar och är i stort behov av beskärning.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. åh. jag älskar allt från torpet, så himla fint att få ta del av!

  2. Att ni nattar barnen olika är ju inte alls konstigt – de är ju två olika individer, och den yngsta är inte ens ett år ännu. Vi nattar fortfarande vår 17månaders i sele x).

  3. Vilket fantastiskt torp ni har! Men segt med vattenberedaren som gav upp. Kul att göra en egen gunga. Jag gjorde en innan sommaren, så himla kul projekt!

  4. Yayy Emma! Tack för att du bjuder på massa fina bilder, husdrömmigt för en som har enormt torplängt! Har ett önskeinlägg som jag hoppas att du nappar på! Jag ska på fancy smokingbröllop och har nu försökt fem gånger att köpa begagnade långklänningar med problemet att ingen passar, både Tradera, myrorna och old touch har svikit mig. Jag är över 175 och timglasformad och verkar då inte passa in på mallen för vare sig vintageklänningar eller nyproducerade diton. Snälla, jag älskar din stil och skulle bli överlycklig om du kunde tänka dig att tipsa om lite snygga långklänningar (nya och gamla) för ngn som har tappat hoppet om att hitta en klänning som en känner sig snygg, ljuv men powrig i (om det nu ens är ett ord?) Sos från Linköping​, /Ellie

    1. Hej och förlåt! Hade HELT missat denna kommentar. Har bröllopet redan varit? Hur gick det i så fall? Kram Emma

Kommentera

Stäng meny