Vår gone winter, en TV show och bubbelbabbel

God morgon!
Jag har varit överöst i jobb och fullt upptagen med att leva liv IRL hela april, så jag har legat lite efter i bloggen. Så mycket jag vill visa er – så lite tid. Men nu tycker jag vi river av lite glimtar från påsken i Värmland.
Efter att ha swischat tvärs över landet med tåg under skärtorsdagen landade vi hemma hos mina föräldrar bland påskris och rosa ägg.

Efter en tur till Gengåvan secondhand i Karlstad (mitt favoritplejs) kom Majken ut så här. Med glasögon (med styrka i) som hon vägrade ta av sig och ett armband.
Väl hemma hos mina föräldrar gjorde hon om en fönsternisch till scen och sedan dansade hon loss. Denna unge alltså. Pure TV-show.

Det var vår i Värmland. Små, små knoppar och kids i skrinda – tydliga vårtecken.

Bodil <3

Dagen därpå, på långfredagen, hade vår förvandlats till vinter.

Vårt lilla hus hade begravts under snö och vi tog oss inte någonstans (vi inklusive alla grannar hade sommardäck). 

Gick ut och promenerade i aprilsnöstormen och bröt av allt det vita med några droppar färg. 

Så blev det påskafton. Och då ska en ju gå påskkärring, right? Min pappa Arne tog täten.

Stilfullt målad med blå näsa och scarf på huvudet.

Detta gäng alltså. John, pappa, Bodil och Majken. Bodil inte så nöjd.

Vi hade tänkt att gå stora påsk-kärrings-varvet, men hamnade hemma hos min moster Katarina och blev kvar. Länge. Där vankades nämligen kaffe, kurragömma och katter. Jädrigt bra trio av saker om du frågar mig.
Min moster bor alltså inte i detta trädet som en liten mus, men jag älskar det där trädet bredvid hennes hus, så ja, det fick agera “mosters hus”-bild.
Jaja, jaddijaddi, ni fattar.
Lämnade ett par trekantsvikta påskbrev med godis i alla fall (har insett att halva Sverige inte är bekant med detta fenomen, stämmer det?)

Hos Katarina träffade vi på några kollegor. Harriet och Ingrid, aka mina underbara kusinbarn.

Efter att ha spenderat hela dagen hemma hos Katarina så slängde jag på mig finkappan och drog in till Karlstad. Gick mellan bekant-hus, förbi min gamla gymnasieskola och landade sedan på “stora törget”. Det är alltså ett stort torg. Där en ses. Alla ses där.

Där mötte jag upp min bättre trio, Åberg, Nina och Fatima

Tog ett bandfoto på dem utanför Rådhuset … Nej vänta …

… så. Rätt feeling.

Vem ska bort?
Don’t mind mina lantis-nedskitade skor. 

… och försökte fånga dem på bild.

Vi satte oss på Elektriska och drack bubbel. Avhandlade livet och fyllde i allt som vi missat att avhandla i vår gruppchatt. Det är i och för sig inte mycket vi inte avhandlar där, men ändå.
Efter mangen bubbel (alkoholfritt för mig pga körde bil) så skjutsade Taxi Stockholms Karlstadsfilial (emma sundh) upp detta gäng på fest. Lite som old times när jag var den enda som hade körkort och agerade partytaxi. Dock sjöng vi ej ut vår kampsång utanför den rivaliserande gymnasieskolan denna gång, men nära, det var det.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Så härliga bilder, och alltid lika härliga Karlstad! Skulle gärna köra en kampsångsbattle om SÄG vs. Tingvalla, haha /Sundsta in my <3

  1. Hahaha! Vi får ta ett battle någon gång =)

 2. haha alltså, majken verkar vara världens roligaste unge! älskar bilden med glasögonen (så himla orimligt att vilja ha dem på sig dock, med styrka och allt? haha) och den med hatt och solglasögon. och bilderna på dig i snövädret – så himlans fina! älskar din kombination av färgen på kappan och halsduken.

  1. Visst är det helt sjukt att vilja ha på sig glasögon? Som en billig fylla liksom.

 3. Haha! Får man adoptera din pappa? Underbar utklädning ju! På tal om att klä ut sig, du är ju också grym på att klä ut dig fenomenalt i samband med bokstavsfesterna! Jag ska på dansbandsfest (!!) och självklart ska man klä ut sig men jag vet inte åt vilket håll jag ska gå, glitter eller dansband a’la 70-tal? Eller kommer du spontant på något kul som passar in på temat? Ha en fortsatt fin torsdag! Kram Emma

  1. Hahahaha! Pappa kan du få adoptera, inga problem. Såg denna kommantaren SÅ sent (förlåt). har festen varit?
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny