Välkommen till mitt vinterland

emmas vintage vintageklänning

Ömsom regn, ömsom snö, isande vindar och kylande väderleksrapporter. Nu kommer den snart. Vintern. Det är med skräckblandad förtjusning som jag omfamnar denna årstid. Optimisten i mig vill mysa framför kakelugnen, gå knastrande genom snö, pulsa genom vintriga Värmlands-landskap och åka pulka så snabbt att ögonen rinner. Klä mig i vintervitt, som jag gör i dag, sno om en halsduk och leva i en tipptoppad Astrid Lindgren-värld.
Men hur envist optimistisk jag är så kan jag inte undgå att pusta ut när jag kommer in i värmen, lyfta axlarna i snålvinden för att söka skydd, oj:a mig över att dagarna är så mörka och försiktigt låta mig drömma mig bort till sommargrillning och sand mellan tårna.

Jag har lyxen att unna mig de tankarna. Både de optimistiska och de … mindre optimistiska. Det för mig till tanken på de som INTE har det. De som inte kan pusta ut när de kommer in, för att de aldrig kommer in. De som ständigt lever med axlarna uppdragna, de som inte ens kan välja att värma sig och de vars dagar alltid är mörka.
Om du som jag har lyxen att välja, lyxen att njuta av knastrande snö och lyxen att o:ja dig över att det är mörkt, då tycker jag att du ska skänka en slant till de hemlösa. De som inte har ett skydd. Alls.  De vars största problem INTE är att de förlagt adventsstjärnan på vinden någonstans, utan att de vars största problem är att det där snöblandade som klumpar sig ner från himlen just nu KAN vara det sista de ser i livet.  Inte sommargrillningen eller sand mellan tårna.
Själv skänker jag just i detta nu en peng till Stockholms Stadsmission.
SMS:a ”HEM” till 72 980 så skänker du 50 kronor. Lätt som en plätt!

Det var allt för mig. Ta hand om er.

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Vilket sammanträffande att du skrev om detta just idag, jag höll alldeles just idag ett tal om hemlösa i skolan där jag hänvisade till samma nummer! Vi har det bra vi som kan sitta inne och värma oss…

    1. Heja oss!

  2. Fantastiskt Emma! Fler såna här inlägg! 🙂 Slänger iväg ett sms på en gång.

  3. Det er viktig å huske på dem som fryser mest! En fin påminnelse.

  4. Vad bra att du belyser detta. Själv köpte jag lotter från en damklubb där alla pengar de tjänar går till behövande. De log verkligen och var så glada för att jag vill hjälpa till med det! Och så skänker jag pengar varje månad till en fairtradeorganisation, helt enkelt för att fler inte ska bli utstötta i fattigdom.

  5. Vad fin du är! Här i Skåne är det fortfarande ganska varmt och ingen snö, jag njuter så länge det varar! Kram!

Kommentera

Stäng meny