Vad ska den lilla bebisen heta?

IMG_4463-2

Tusen tack för alla era bra:iga, spännande och roliga undringar som ramlade in under frågestunden. Jag ska bita tag i dem alla, var så säkra.
Flera av er undrade över tilltänkta namn till bebisen i magen så jag tänkte skriva ett inlägg om bara detta. Mest för att jag är en namnnörd och tänker på detta ämne … orimligt mycket.

Under förra graviditeten låg Eje, Siv, Sickan och Siri högt i kurs. Majken kom in som en bubblare någonstans i slutet. När denna älskade unge kom ut var det tydligt en Majken (plus att vår barnmorska Monika sa att vi såg ut att ha ett barn som hette just så), så det blev en Majken Sickan Sofia Sundh.

Denna gång är det svårare. För vi vill ju att namnet ska funka bra med Majken också. Eje är kvar sedan förra omgången, liksom Siv och Sickan, men vi har svängt som U-svängar i en rallytävling mellan allt från Vivianne, Bodil (givet smeknamn: Dillen), Evy och ett gäng isländska namn (eftersom min mammas släkt kommer därifrån). Ett tag tyckte jag även att Plingplong var ett helt rimligt namn. Gillar även namnen PiaPimIrma och Monika (pga så många fantatsiska Monikor som funnits i mitt liv) men tycker inte att de sjunger så bra tillsammans med efternamnet Sundh.
Hade jag varit lite mer Kim Kardashian, så hade jag svängt ut till både Norr, Söder, Väster och Öster (Öster Sundh, hehehe). Ett som är klart är att det inte blir namnet Inge.
Inge Sundh. Föga hälsosam start i livet. Namn på O är ju inte heller att föredra när hen ska flytta hemifrån och få ett alldeles eget postfack.
O. Sundh.

Ja, ni hör ju. Det är vilda västern.
Om du har något bra namn på lut, hojta!

gravid

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 75 kommentarer

 1. Hej! Vad glad jag blir över att höra namnet Pia som förslag! Jag heter själv Pia och är idag 26 år. Jag är ganska ensam om namnet i min ålder så det behövs fler små Pior! 😀

 2. Mine favoritter er Lieke, Lidewei, Esra, Flora, My, Lillian, Esme, Elvien, Leviken, Millicent, Elliot, Wille, Lupin og Nova! Ah, vil ha 1000 barn så jeg kan bruke alle.

  Andre navn jeg syns passer med Majken er Mildred/Mildri, Rikke, Eline, Iben, Synnöve, Live, Aslak, Emrik, Trym og Bastian.

  1. Men åh, vilka fantastiska namnförslag! Esme och Mildred var nog två favoriter. Antecknar dem omedelbums.
   Tusen tack!
   Kram emma

 3. Jag drömmer om att få en dotter och döpa henne till Puck efter huvudkaraktären i den eminenta Maria Lang-serien (finns på Viaplay just nu, tips tips pga cool feministisk huvudroll och sjuuuuk snyggt mode)

  1. Åååå, jag ÄLSKAR Maria Lang-serien! Puck och Eje, det vore något det =)
   Kram emma

  2. Älskar Puck! Hann inte övertyga min sambo (aka babydaddy) om det namnet till dottern 😉

 4. Ivar! Det heter min pojk. Storasyster heter Siri.

  Majken är så himla fint förresten.

 5. Bodil är väll fantastiskt! men man ser och känner ju när kiddon väl är ute. Trodde inte på de där och vi visste inte vad de var för person och hade inga namn alls. Kändes hemskt när folk fråga.. Men direkt på BB när jag låg ensam en stund med bebis så kom Tuva från ingenstans… Aldrig ens tänkt på namnet. Och dessutom haft en hemsk busschaufför som hette Tova hela uppväxten. Men de tog oss 2 månader och vi kom inte på ngt annat än att hon faktiskt är en liten Tuva 🙂 så roligt med namn. Majken är ju förövrigt också ett superfint namn!

 6. Elinor
  Paula
  Birte
  Birgitta
  …. men Bodil är väldigt fint!

 7. haha! öster sundh, snälla! <3

  1. När kändisarna döper sina barn till Paris och London, ja, då döper jag min onge till Östersundh. Helt rimligt.

 8. Madicken är så fint men kanske för likt Majken. Har en f d kollega med en dotter på ca fyra år som heter Pim men innan detta hade jag inte ens hört namnet. Isolde heter min dotter och det tycker jag givetvis är väldigt vackert 🙂 Elvy är en fin variant av Evy. Jag gillar Elodie och Eloise.

 9. Flora är det vackraste namn jag vet 🙂

  1. Ja, verkligen!

 10. Vår dotter heter iris Rut Eda ethel. Namnet inez är också fint. Oxh saga. Pojknamn Sixten casper Caspian Sune och Christoffer är fint.

  1. Men så fint!

 11. Jag drömde om er för ett par månader sedan och då fick ni en dotter som skulle heta Sonja. Så fint namn!
  Kram!

  1. Åh, ja, Sonja är så melodiskt vackert. Tack för tips!

 12. Namn är så sjukt kul! Gillar Pim och Eje! Roligt med lite kortare namn också 🙂 min dotter heter Hedvig och får vi en till är namn som Otto, Bosse, Sigge, Sten, Liv, Lana, Bibbi och Juni favoriter. Men en vet ju aldrig förrän bebisen har kommit! Så spännande! Kram

 13. Anne Ethel Stella Ada Karen Hannele. Mina bästa! 🙂

  1. Alltså Anne (efter Anne på grönkulla) har ekat i mitt huvud hundra gånger, men Anne Sundh låter lite abrupt. Kanske någon form av dubbelnamn?

   1. Anne-Maj kanske? 🙂

    1. Åh, vilket fint förslag!!!

 14. Magda tycker jag passar fint med Majken:)

  1. Får så dåliga vibbar av Magda. Magda känns som den där bitchiga tjejen i klassen.

 15. Några förslag på pojknamn? Väntar själv en pojke och kommer inte på ett enda namn som känns rätt. Flicknamn däremot har jag hundra.

 16. Vill bara påpeka att Cirkus är ett helt rimligt namn.

  1. Hahaha, true that!

 17. Det är så kul med bebisnamn!
  Min mormor som är född på sent 20-tal heter Elvy.
  Gillar även Ruth, Maud och Harriet.
  På pojkar Ivar, Hjalmar, Gunnar, Valter och Folke.
  Min nyfödda dotter heter Eva!

 18. Finaste namnet någonsin är Siri. Majken och Siri, Siri och Majken! Siri Sundh. Du ser…..a match made in heaven! <3

  Kram Åse

  1. Hahaha, ja, du har en poäng. Siri Sundh låter ju himla ärtigt. Vi har dessvärre en Siri i samma trappuppgång …

 19. Hej Emma!
  Min mamma har ett ovanligt namn. Hon heter Mait som är en förkortning på Margit. Har aldrig träffat någon annan med det namnet så det kanske vore något? 🙂

 20. Mitt äldsta barn heter Doris i mellannamn, ibland önskar jag nästan vi bytte, för hon är en Doris 😉 Men det passar fint till Majken tycker jag. Min bästa kompis flicka heter Esme, som någon tipsade om innan, jättefint och inte så vanligt i Sverige.
  Kerstin, Klara, Rut, Dagny, Sally, Betty, Elsie tycker jag också passar till Sundh och Majken. Kanske Lisen?

 21. Har en Gertrud i magen. Tvåan får heta Hjördis, Sivan eller Bertil!

  1. Visst är Sivan svängigt! Älskar det!

 22. Doris och Majken Sundh låter fint tillsammans 🙂

 23. Måste säga Agnetha efter min mamma! (och Abba!) Agnetha Sundh. Väldigt fint 😀

 24. Hade en finfin gammelfaster som hette Evy som jag tyckte mycket om! Så fint namn (även om jag fram till typ sex års ålder trodde att hon hette “Fasterevy” som ett enda namn, där “revy” uttalades “räv-y”). Och Monika är megafint!
  kanske Algot? Doris!

 25. Milles är också fint.

  Vår dotter heter Sickan så det är ju en favvis för mig.

 26. Och Milton såklart! Milton Sundh, en ny Hemingway.

 27. Lena och Gunnar 🙂 två favoriter hos oss som också är i väntans tider…

 28. Jag är också en namnnörd och jag har listor på namn fast barn får vänta lite till 🙂

  Namn som jag just nu verkligen gillar (det ändras lite då och då) är Sonja, Harriet (favorit), Effie, Astrid, Bibbi, Edith, Esther och Ingrid.

  Pojknamn är svårare, men några jag tycker om är Erik, Walter, Ture, Sylvester, August, Henry och Etienne.

 29. Ingela kanske! Inte en enda unge heter det nu tror jag. Jag känner flera mysiga Ingela’s:-)
  Vivianne eller Marigold är ju lite mer rockiga.
  Favorit-pojknamn är nog Truls.

 30. Ser att du redan fått många namnförslag, men här kommer två till!
  Jag har alltid tyckt att mormors namn Thekla, och farmors Dorothea är väldigt fina namn. 🙂 Eller kanske en liten Fritjof/ Fritiof?

 31. Älskar namn! Skulle kunna ha en hel hög med ungar och husdjur bara för att få namnge dom… Hehe. Vår hund heter Frank Olov. Vår snart tvååring heter Billie-Lo Helli och vår bebis heter Frank Nelson Otis (tilltalsnamnen är Billie-Lo och Nelson). Funderade även på Iben, Idun, Ennis och Juno.

 32. Åh vad kul att du vill bjussa på lite alternativ. För mig har det båda gångerna varit ett rent helvete att välja namn och det där med att “det syns på bebisen när den är född” var för mig bara jävligt mycket BS. Eh, nej för det är en liten skrynklig person som kan heta Torsten lika gärna som Maximilian eller Rock.

  Själv gillar jag många namn på A. Typ Ada, Adele, Astrid, Alfred eller Abbe. Jag fick själv en liten Aaron för 2,5 år sedan och för 3,5 månader sedan kom en liten Märtha. Hermine är annars mitt absoluta favoritnamn annars.

 33. Dagny tycker jag mycket om, då min mormor hette det. Andra namn jag kommer på i brådrasket: Viola, Fiona, Siri, Silje, Boel, Beata. Pojknamn tycker jag är svårare, men Gunnar och Bo är fina.

 34. Jag tycker att Anna-Lisa är så fint! Och Marianne eller Verner. Birgit och Maj är också fina liksom Manfred

 35. Vår datter heter Vie. Det er et navn man må venne seg litt til, men som er så fint når man får “smakt” litt på det!

 36. Mine favoritter:
  Fanny Vårin Yumi

  Lykke til med alt fremover!

 37. Else eller Dagmar! Abbe om en pöjk.

 38. Åh namn är så kul!! Mina favorit namn är Lea, illona och Elvy (som ju är ganska likt Evy som ni hade en tanke om).
  Gällande pojknamn gillar jag Melot (jag har undersökt namnet och än så länge finns det ingen i hela Sverige som heter det) och Edin!

 39. Gillar: Elma, Irja.
  Boris, Edin.
  🙂

 40. Underbara namn! Får man passa på att fråga vad den fina svart- och vitrandiga pyjamasen kommer ifrån?

  1. Klart man får (ledsen dock över extremt sent svar). Den kommer från H&M!

 41. Majken och Doris
  Majken och Betty
  Majken och Bodil
  Fint som fisken!

 42. Här är mina favoriter. Judit. Hjalmar. Ilse. Astrid. Rut. Elving.

 43. Tänker att ni skulle kunna ha en Helge. Kram på er!

 44. Ewy, Albertina, Désirée, Lena, Ingrid, Lykke, Alma, Eugenia, Selma, Sam, Hedvig, Elise, Elvira, Doris, Elma, Sigrid, Smilla, Mie, Liv, Anna-Maria?

 45. Sigrid, Irma, Ingrid, Elsa, Agnes, Olle, Vilhelm, Henry, Alfred, Elton, Melker och Julius tycker jag är fina namn. Tycker att Sickan är riktigt häftigt!

 46. Kerstins smeknamn är Plingplong (bl.a.) så det är ett helt rimligt namn.

  Annars tycker jag självklart det riviga, coola namnet Dagmar, om det blir en tjej. Dagmar Sundh. Dagmar och Majken. Där har du en grym kombo. Dessutom kan ungen inte bli annat än stark, modig, ärlig och underbar med det namnet.

  Blir det en kille tycker jag… Dagmar.

  1. Hahahaha! Älskar denna kommentar!!!
   KRAM!

 47. Sigurd och Majken, Majken och Sigurd!

  Sigurd Sundh 🙂

 48. Vivanne var ju så gulligt!

  Mitt absoluta pojkfavoritnamn är Lasse!

 49. Kände en gång en vänlig farbror som hette Enar. Han kom från Gotland så med hans dialekt lät det ju som Einar. Fint!

 50. Aurelia! Synnøve! Navn som er med i konkurransen om jeg får navnsette et barn igjen

 51. Ett skepp kommer lastat med en namnnörd och ett gäng favoritnamn.

  Min unge herr heter Ossian Finn Per Norman pga bästa namnen jag kom på till en pojke. Ossian är en äldre variant av Oskar, Finn är från samma legend som Ossian och jag älskade det och Per är ett gammalt släktnamn. Tog mig sen evigheters evigheter att hitta ett till pojknamn (hade ju använt upp dom andra och med 5 bröder får jag nog bara söner) men efter idogt letande hittade jag namnet Agathon. Mellannamn på den ännu ofödda sonen kommer bli Bo Benjamin eller Bo Leonard beroende på vad för typ det blir.

  Flicknamn har jag tusen av med det som står högst på listan är Tekla. Andra flicknamn är Ingrid, Sigrid, Wilhelmina, Celestine, Kettricken (från en bok, känns sjukt att jag ens överväger det men det låter så fint), Leonore, My, Heloise och Hillevi. Hnoss älskar jag med men det kanske är för ålderdomligt? Är fornsvenska och betyder juvel.

  1. Älskar namnnördar!!!!

 52. Kerstin, Hilda, Stina och Vide är favvonamn!

 53. Så många fina namn! Och så en annan fråga: Vilken fint set/pyjamas(?)! Var är den ifrån?

  1. Visst är den snajsig? Inköpt på H&M faktiskt!

 54. Kajsa eller Agaton! <3 Eller Anna-Lisa och Uno. Älskar Uno. Och Beata.

 55. Majken & Märta Sundh kanske? 🙂

 56. Märta! Majken och Märta Sundh, det låter som en vinnande duo. ☺

  1. Ja, det hade varit något. Min mamma heter ju Märta så det finns ju i släkten, men kanske aningen för nära. Blir en lill-Märta och en stor-Märta i så fall =)

Kommentera

Stäng meny