Vad är det som händer här?

Vad är det som försiggår på väggen intill lampan?
Eh, ja, det kan en ju fråga sig.

När vi flyttade in i lägenheten för ett år sedan såg väggarna ut som målning av Jackson Pollock. Jag började med att spackla och  måla väggarna i sovrummet i en grå, fantastisk nyans från ekologiska Auro.
När rummet var näääästan färdigmålat så tog färgen slut, och jag började fundera på om detta verkligen var rätt nyans för detta rum. Det grå skåpet rimmade illa, liksom nattduksborden. Känslan blev väldigt kall, och blå, inte alls så varm som jag velat.
Och pja, det blev väldigt … grått.
Hej tvek. Så jag lämnade det halvklara sovrummet för en stunds malande, och gav mig i kast med barnrummet som var klockren i en annan grå nyans från Auro, “Bianco perla”. Sedan visade det sig att vardagsrummet också passade bäst i Bianco perla”. Och helt plötsligt satt jag med en helt grå lägenhet.

Jag som är så färgglad tänkte jag ödmjukt. Så då började jag fundera på en rosa nyans i sovrummet istället. Och där har arbetet avstannat. Det ser lite ut som Villa Villekulla i sovrummet – grått på tre väggar av fyra (en stor vit fläck finns bakom ett skåp), och sedan ett par rosa streck, ett rosa tapetprov och lite hitanditan.
Tji fick jag som började måla lägenheten i fel ände. Jag skulle ju så klart ha börjat med rummen vars nyans som jag var bombsäker på, istället för försöka lösa problemet med sovrummets nyans på direkten. Ja, en lär sig saker hela tiden, det är tydligt.

Nåväl. I vår ska jag förhoppningsvis råda bot på tvekat och färdigställa sovrummet.
Snart, snart har jag manglat klart.
Men visst vore det på sig plats med ett rosa sovrum trots allt?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Rosa sovrum vore så tjusigt! Är ni nöjda med Auro? Vi målade stora delar av lägenheten med deras Professionell som skulle vara extra tålig. Behövde måla 5 lager, och nu (efter mindre än ett år) skulle vi behöva måla igen för att väggarna blivit så solkiga och smutsiga, det har inte gått att torka av någonting alls utan bara blivit större fläckar när vi försökt.. 🙁

Kommentera

Stäng meny