Uppsala, klimatvecka och hon finns IRL!

I förrgår lämnade jag landsbygden för en stund för att bege mig till ett stormigt Uppsala. En av Sveriges bästa städer om du frågar mig, och ja, jag är jämt litte sur att jag aldrig har bott här. Varför pluggade jag i Stockholm när jag kanske kunde ha pluggat här? Cyklat precis över allt och stoltserat med att bo i en av Sveriges bästa klimatstäder. Nåväl, tacksam för att en staden står kvar och att en kan åka dit på besök (när restriktionerna tillåter), eller i mitt fall jobb.

Det är så filmiskt vackert i Uppsala att ögonen ploppar ut!

I Uppsala mötte jag upp …

Maria!

“Du finns på riktigt” skrek jag när jag såg henne, eftersom vi setts digitalt de senaste månaden. Tillsammans skulle vi programledare finalen av Uppsala klimatvecka. Ett ärofyllt uppdrag vill jag säga!
Varför har inte alla kommuner en klimatvecka undrar jag? Och visste du att Uppsala kommun har en hållbarhetschef på kommunen med 30 anställda – ett föredöme!

Tidigare i veckan höll jag och Maria ett digitalt battle mellan stad och landsbygd – var det var bäst att bo? Enklast att sänka sina utsläpp. Tror du stad eller landsbygd vann?

I Uppsala filmade vi hela långa dagen och snackade transporter, mat, stadsbyggnad och framtidsdrömmar. Bästa typen av jobb kan jag lova.
Efter en hel dag i Uppsala pep jag hem till Värmland igen, helt slutkörd. Så himla fint att träffa Maria! Och att vara i Uppsala. Hoppas kunna åka tillbaka hit, och lyllo alla som bor där. I Sveriges bästa klimatsstad 2018 och 2020 – och VÄRLDENS bästa klimatstad 2018.
Inte illa pinkat.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Nu blev jag så himla nöjd att JAG bor i Uppsala 🙂

    1. VAR NÖJD OCH STOLT! Uppsala har en hel del utmaningar, men det händer mycket så klart.

Kommentera

Stäng meny