Gotland: En nystart, ett övervuxet trädgårdsland och första skörden

God morgon! Jag ligger i sängen, med laptopen på magen och är helt slut i kroppen. Det blev ganska sent i går. Jag satt uppe och babblade med syrran, hennes partner Christer och John. Drack rödvin i levande-ljus-mys och kunde inte slita mig förrän långt in på natten. När vi äntligen la oss för att sova vaknade Bodil och höll låda halva natten. I arla morgonstund – med några få sömntimmar innanför rocken – vaknade Majken och drog upp hela familjen. Alldeles strax ska vi åka på utflykt, eftersom det är tok för varmt här på mellersta Gotland. Det är som en gryta som vi steks i. Så vi måste till havet för att kvickna till. Men innan dess så tänkte jag visa lite bilder från en morgon i förra veckan … som kanske ser lite annorlunda ut.

Tidigare har jag redigerat mina bilder i Photoshop (vilket tar låååång tid), och jag har egentligen redigerat på ungefär samma sätt i flera år. Allt fler använder Lightroom som redigeringsverktyg och lovordar det tusen gånger om för dess snabbhet. När Volang-Linda hälsade på mig på Gotland i förra veckan gav hon mig en snabb-genomgång av Lightroom och jag måste ju bara testa. Så nu – på stapplande steg – testar jag. Det kanske tar ett tag innan jag hittar mitt Lightroom-manér (och hittar alla finesser), men jag tänker att ni får vara med på den resan. Kanske återgår jag till Photoshop, men en måste ju testa. Tyck gärna till om ni gillar eller inte. Själv är jag lite förvirrad. Älskar Photoshop sedan alltid, men gillar finesserna och enkelheten med Lightroom.

 

Så, ska vi kika på några korniga bilder förra veckan?

De flesta mornar börjar så här. Efter frukost kutar ungarna ut i trädgården och går på upptäcktsfärd. Denna vecka hade de sällskap av Chaplin.

Grannkatten Torres ville också vara med.

Majken kollade till ägorna. Trädgårdslandet som torkat bort i värmen. Det här är vad som är kvar av potatislandet – ovan jord i alla fall. Ganska mycket ogräs och torkad potatisblast.

Barnen och Linda testade att skörda lite ur trädgårdslandet.

Om någon undrar var grundvattnet är så kan jag meddela att de är i vår sommarsquash.

Tadaa! Perfekt att grilla. Elle ja, denna sommar blir det till att steka tror jag bestämt.

Och några småsmå morötter hittade barnen.

Skördade en hel massa!

Dagens skörd!

Och världens gulligaste trädgårdsmästare!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny