Trädgårdsland in the making

Så här såg trädgårdslandet ut när vi kom till torpet. Helt övervuxet av ogräs.
I höstas täckte vi över hela trädgårdslandet noggrant, men vi hade inte riktigt räknat med vinterstormarna.

Det syntes ganska tydligt var presenningen legat kvar om en säger …

Så det här har vi jobbat med sedan vi kom för lite mer än en vecka sedan. SOM vi har slitigt! Och jädrar vilka muskler jag byggt!

Det hade förmodligen gått i ett huj att rensa bort allt ogräs om en inte haft två kids som också har pockat på uppmärksamhet. Men det tog ganska precis en veckas duttande arbete.

Vi har fått bra med hjälp från de där två små också. De har grävt och klippt maskrosor.

Och så här såg det ut i går. Med diagonala gångar uppgrävda så smått.

Potatisar nere i marken, John som sår morötter och till vänster, bakom den vackra regntunnan (vattnet som vi använder till trädgårdslandet), ser ni en hög med sågspån som vi köpt av ett sågverk nästgårds. Det ska få åka ner i gångarna är det tänkt.
Pjuu alltså. Jag har så valkiga händer nu, och jag drömmer om maskar och ogräs.
Imorgon ska vi så solrosor, sommarblommor, lök, sallad och annat gott!
Äntligen!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Så fint det blir! Ett tips som du säkert redan har koll på är att lägga markduk i gångarna innan fliset. Tyvärr är det ju i plast men det minskar risken för nytt ogräs radikalt.

  2. Vet du, den här får mig att minnas alla timmar och dagar som jag och mina syskon (en hoper “pseudotvillingar” vi också, den första med den andra och den andra med den tredje osv) tillbringade i mina föräldrars trädgårdsland när vi var små. Det var ett land som vår morfar gjort i ordning på sina marker och där odlades bland annat all vår potatis och alla våra morötter (annat också). Minns att min ena lillasyster en gång sa när potatisen togs upp “Oj, va mat!” Fina minnen för era ungar kommer det att bli.

Kommentera

Stäng meny