Tillbaka i stan.

Ah. Imorgon börjar det.
Jag har gått runt hela veckan och längtat till att börja jobba. Dra igång. Men nu, mitt under brinnande söndagkväll, har jag sådan separationsångest.
Barnen är så taggade på förskola, men helt plötsligt är det … jag som inte är det.
10 veckor har vi varit haft semester. Eller ja, semester och semester, det är väl en definitionsfråga som egenföretagare. Både jag och John har jobbat och varvat barn med jobb (hej utmaning). Men så här i sista timmen, när barnen gått och lagt sig, en pussat kinder god natt och de sträckt sina små armar kring ens hals, ja, då börjar jag funderar på vad som var så himla härjigt.
Ja, jag har sämst minne. Har alltid haft. Glömmer ständigt bort jobbiga prövningar, men ömmar för de härliga glimtarna. Liksom lindar in dem och vårdar dem, låter dem ta över och måla skiten ur alla prövningar. Oerhört selektivt, och ibland naivt. En ganska bra egenskap, för det blir ganska färgglatt även om förutsättningarna och själva målarduken går i svart.

Ja, så där är det, förutom vissa saker som så klart etsar sig fast för livet. Där jag har svårt att glömma. Men sådana där vardags-betongklumpar med bajs på, de minns jag aldrig särskilt länge (även om de varit rejält bajsiga just i stunden).
Som när jag skulle betygsätta min första graviditet och gav den en stark 7:a. John tittade häpet på mig och började rada upp illamående, sammandragningar, foglossning från vecka 12 och att jag var i stort sett sängliggande de sista veckorna. Haha, jag i ett nötskal. Fick sänka den där 7:an till en 4 sen för övrigt. Men jag var glad, det hade ju kommit ut en unge, så måste ju graviditeten varit bra, eller?

Nåväl. Imorgon börjar jag jobba. Och det kommer bli en intensiv höst, med boksläpp, projekt, föreläsningar, klimatfrukostar och mycket flängande. Jag har försökt att planera in hemmadagar, andningshål och mjuka, fina saker. För även om jag är en social katt, så behöver jag lapa mjölk i min ensamhet ibland.
Herregud vad många liknelser i ett och samma blogginlägg!?!?!

Börjar morgondagen med att gå till frisören och kapa sommarrufset en aning. Och så ska jag styra upp veckans mest spännande: säsongens första klimatfrukost med tema inredning! Tjohoo!

Är ni med mig? Snälla, säg att ni är det? Behöver er den här hösten <3

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Klart vi är med dig! Den där klimatfrukosten med inredningstema låter ju himla intressant <3

Kommentera

Stäng meny