Tidiga mornar, granola och ett stycke motivation

emmasundh.com i samarbete med Axa

Klockan 05:40 tassar barnen upp, börjar fippla med legot och påbörjar operation vända-upp-och-ner på lägenheten. Jag är själv ingen morgonmänniska, tvärtom, natten är min. Men något jag uppskattar med att gå upp tidigt är att faktiskt ha tid att sitta ner och äta frukost. Förr sprang jag alltid till bussen med oknutna skor, macka i handen och ibland hade jag i förvirringen fått med mig en kaffekopp ut.

Nu har frukost blivit min favoritmåltid och på helgen äter jag gärna en second breakfast vid 10-snåret (eftersom vi är uppe så tidigt kan jag gott lyxa med två frukostar).

Barnen har alltid ätit yoghurt till frukost och nu har jag också anslutit mig till yoghurt-klubben. En favorit är yoghurt och granola, som liksom är lite som en efterrätt för mig, men nu har jag hittat en närproducerad (tillverkas i Järna!) granola utan tillsatt socker som jag sprinklar mina mornar med.
Jag blandar ner lite frysta bär i yoghurten och sedan crunch-ig Axa-granola med blåbär. God och fiberrik, men inte så där dessertigt sockerbomb-ig (som det så ofta blir när det viskas granola). Älskar det kalla och crunch-iga. Och blåbär!

I höst ska jag göra äppelkompott av äpplena från torpet och klicka på det här kalaset också. Herregud vad jag kommer levla upp mina mornar. Vad gör inte en kvällsmänniska för att motivera sig upp ur sängen tänker jag …

Hur gör du för att lyxa dina frukostar så du tar dig upp på morgonen?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Mina vardagsfrukostar är allt annat än glamorösa och de äts vid 05.30. Äter en skål med havregrynsgröt utan topping och dricker en kopp te. Måste säga att din vardagsfrukost ser mycket godare ut!
    På helgen blir det långfrukost med bröd, goda pålägg, grönsaker, youghurt och/eller löskokt ägg för att markera att det är just helg.

    1. Ja, så gör jag med. Vardagsfrukostarna brukar mest slängas ihop (de är inte alltid så här stylade och fina) här också.

Kommentera

Stäng meny