Tack och en bit Värmland, lummiga trägård och sommarnatt

Hej fina, underbara ni. Först och främst: Tack för alla pepprop efter mitt förra inlägg. Ni är verkligen världsbäst, omtänksamma och så … jädra bra. Vad skulle jag göra utan er? Va?

Och jag har ju bestämt att nu ska det bli bra ju. Så nu tycker jag att vi kikar på ett stycke Värmland. Jag åkte dit den 1 juli och hade ju tänkt visa er bilderna där och då. Men liiiite annat kom emellan, men nu kör vi.


Jag och mitt lilla gäng tog tåget till Värmland tillsammans med min syster Ellen och hennes lilla dotter Zea. Men istället för att fara hem till mamma, pappa och barndomshem så installerade vi oss i huset bredvid – i min kusin Malins enorma vackra och varsamt renoverade hus. Här skulle vi leka, springa runtrunt på trägolvet med trummor i händerna, vara kattvakt (hej hit!), pyssla om kaninen Pelle, kurragömma oss med sysslingarna och bereda ut oss på enorma ytor under en vecka. Sådan jädra lyx!

Bara köksdelen är lika stor som vår lägenhet hemma i Stockholm. Hemma behöver en bara luta sig lite åt vänster så är en i köket och sedan luta sig åt höger så vips så är barnrummet där. Här var det lite mer … motion. 

… Och vackra detaljer prick överallt. 

Efter frukost varje morgon pep vi över till mormor Märta och morfar Arne som Majken så fint säger. Morgonmacka i hand!

Jag sportade ny H&M-klänning som jag eventuellt levde i hela lantisveckan. Bytte endast om till nattlinne och kimono.

Hemma hos mormor och morfar är det som himmelriket för kidsen. Där finns ju kusin Zea, smultron och – håll i er – playmobil. Jag hittade en hel koffert full med playmobil och var på riktigt okontaktbar under en timme när jag byggde upp små världar av stall, hästtransporter, skidordet och båtglassare. Små pillriga detaljer som ska sättas på plats och skådeplatsen för svulstiga dramor. Älskar.

Jag och Majken satt och lekte koncentrerat, under tystnad, i en evighet. Så jädra plastigt, men kriminellt skoj.
Lekte du med playmobil när du var liten? Eller vad var din bästa leksak? Hej nostalgi!

Därefter sprang vi runt i trädgården, plockade alla smultron som ögat skådade och lite vinbär …
Den här lilla gullfisen (syftar alltså på Bodil, även om John lätt kvalar in på gullfis-toppen) är som en robotgräsklippare i titan. Möljer igenom det mesta och klipper det mesta med käften. Smakar på riktigt på allt. ALLT! Grus och sand är smarrigast, men tja, det mesta går ner om det tryter.

Och det här! Ett stycke jordgubbsskörd till förmiddagsfikat.

Vi kokade kaffe och satte alla kids på rad. Och ja, där till höger, bredvid John, sitter min mamma Märta. 

Kusinerna Zea och Bodil (som är lika gamla). Dessa tre kommer (är) ett sådant gäng!

De här två <3
Världens rivigaste mamma och rymdens härjigaste onge. 

Eftermiddagen spenderades här, med Majken och Bodil som brottade ner John eller varandra om vartannat. 

Middagen förflöt i en kladdig fest, så efteråt blev det bad.

Planen var att barnen skulle somna i vagnen just den kvällen, så vi tog en promenad. Men Majken överklagade och ville bli buren så här, men filt som en cape. Så fick det bli.
Medan John gick in och lade Majken så passade jag på att fånga …

… sommarkvällen i bild. Ni vet sådant där som förvandlas till porr i november. 

Lupinäng och Värmlandssjö. Världens bästa vy. 

När solen gått ner pep jag in i den lummigaste trädgård jag vet. Mammas och pappas. Älskar det där, när grenarna hänger från alla håll, lämnar dagg efter sig på sommarbenen och det doftar vidunderligt. 

Kvällens sista bild togs från sovrumsfönstret i det stora huset. Klappade katten Winston god natt, insåg att jag – som annars är pinsamt mörkrädd – kände mig så trygg (trots att huset är så stort).  Och så somnade jag. Med sommarnatten skådespelande utanför fönstret.

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Jag ÄLSKADE Playmobil när jag var liten. Kunde stå i timmar i affären, suktandes efter de där gigantiska förpackningarna. Trots att jag hade määängder hemma, framförallt hästar och stall men min favorit var nog ändå ambulansen. När jag sedan lekte kunde det pågå över hela dagar, till min syster kom och förstörde såklart. Gotta love systerskap. =)

    1. Hahaha, åh, vad jag känner igen mig. Fasen, ska vi inte ses på öl och playmobil?

  2. Vilka underbara bilder, jag fattar precis…

Kommentera

Stäng meny