Strävan efter att vara nöjd

Den här underbart fina kofferten köpte jag hos Koffertmannen för ett par veckor sedan. Tycker att den är så himla vacker. Holmström på Krukmakaregatan 48, 4 tr i Stockholm.
Den säger så mycket om vår tid och den tid som varit. De där fem etiketterna som berättar om fem resor under en livstid. Kanske var det någon resa som inte blev förevigad, men vilken lyx ändå: Fem resor på en livstid.
I dag ser många det som en rättighet att resa fem gånger på ett år. Jag är en av dem. Under det gång året har jag ju för bövelen rest till Gotland, varit i Köpenhamn och på spa i Värmland. Jag har ju givetvis tagit de klimatsmartaste färdvägarna dit (som tur är), men ändå. Det säger något om vår samtid: Jag ser det som helt naturligt att boka bort mig när jag får myror i brallan. Och jag är priviligerad som KAN göra det.
Som jag skrivit om i bloggen tidigare så försöker jag ju sträva efter att bli mer nöjd. Inte sträva bort, till eller mot något. Utan bara vara nöjd. Det är en utmaning i ett samhälle som gärna matar känslan om att sträva mot något annat.
Den här juvelen påminner mig om det.

Den bara står och ser vacker ut i mitt sovrum. Har funderat på vad jag ska göra med den. Om den ska få åka upp på någon hylla. Eller tja, om den bara ska få står där på golvet. Nöjd.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Åh, kan vi inte prata mer om detta? Önskeinlägg osv, på tema öva på att fånga och stanna i den nöjda känslan. Se allt som är ljuvligt (är ju du bra på att fånga!) och riktigt götta sig i det, instället för att snava till och kvällsklicka hem vad-som-helst som kanske inte riktigt ärligt behövdes för att få livet komplett. Till exempel. Och heja heja dig i att höja tempot i miljö och klimatfrågan! Beundransvärt är det. <3

  2. Håller med dig men tycker ändå att det säger något om vår samtid att man måste köpa nåt för att påminna sig om att vara nöjd och inte sträva efter nåt annat…

    1. Vad ledsen jag blir nu. Och matt. Vad jag än gör så är det aldrig good enough. Det var inte därför jag köpte kofferten. Jag köpte den för att den var vacker och jag hade tänkt att ha den som förvaring. Istället för att köpa något nytt. Däremot så påminner den mig om min samtid.

Kommentera

Stäng meny