Stockholm <3


Vilken jävla dag.
Trots det fruktansvärda som hänt i Stockholm i dag, sipprar någon form av värme upp ur gatstenen. Folk öppnar sina hem, tar sällskap, skjutsar, upplåter lägenheter för de som inte tar sig hem genom Stockholm och annars anonyma murar rivs ner.
Att något så mörkt kan öppna upp för något visar bara att vi är starka, att vi inte viker för terrorism, att vi tillsammans är många och att vi håller huvudet högt.
Istället för att vara rädda för våra medmänniskor öppnar vi upp och bjuder in.

Själv satt jag på ett fik i Hornstull när attentatet ägde rum. Helt plötsligt plingade det till i min mobil i en faslig fart “är du ok?”, “är du inne i stan?”, de andra på caféet fick samma pling. Vi som hade suttit tysta på caféet under timmar började helt plötsligt tala med varandra, ringa runt och försöka ta reda på vad som hänt. Jag rafsade ihop mina grejer i ett nafs för att gå hemåt, till fots, eftersom all tunnelbanetrafik hade stoppats och det var oklart om tunnelbanan var bombhotad (rykte som gick), skottlossningar (annat rykte som tog fart) och om det skulle ske fler attentat. Medan polissirenerna tjöt allt tätare skildes vi åt där på caféet önskade vi varandra lycka till, i hopp om att vi alla (och våra nära) skulle komma helskinnade hem.
Jag vallfärdade hem tillsammans med mängder av stockholmare som gick med mobilerna i handen, försökte få tag i sina nära.
Vi utbytte förstående blickar och den hårda betongen kändes helt plötsligt så snäll, trots allt det fruktansvärda.

Mina tankar går till alla de skadade, de som fick sätta livet till och deras anhöriga.  Och alla de som fanns på plats, bevittnade attentatet (och efterspelet) och hjälpte till att ta hand om skadade.
Ta hand om er där ute. Krama om varandra, lägg all skit på hyllan och bemöt terrorkylan med värme mot varandra <3
Kolla in hashtaggen #openstockholm och beundra all fantastisk medmänsklighet som väcks till liv när Stockholm skakas av sorg. Det är det finaste jag sett.

Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. <3 <3 <3

  2. Vad fint skrivet av dej. Sorgligt att sånt här händer o oskyldiga människor drabbas. Men kärleken är störst o det är den vi ska värna om och varandra. Kram från Maria.

  3. Ja det är verkligen hemskt och ofattbart det som hände! Plötsligt kom allt så nära. Men precis som du blir jag så glad av all medmänsklig värme som stockholmarna visar. <3 Även jag ska krama nära och kära idag!

Kommentera

Stäng meny