Stillsamma dagar, kalas, pepparkaksbak och Greta!

Det bästa med jullov! Jag hinner i kapp!
Så nu kommer här en dräpa med vad jag spenderat de senaste veckorna med. Alla de där mellan-blogg-inläggen-bilderna som ändå ger en liten bit av mitt liv. Men som ratas på grund av något viktigare.
Läkarskåpet intill middagsbordet som blir trängre och trängre.

Den define sticklingen som jag fått av min kompis Matilda! Här tillsammans med en av mina favoritlampor som jag hittat på loppis. Då med en ful plastkontakt högst upp, men min vän Erik på Svenska armaturer kirrade en mässingsmojäng så snällt och så satte jag en loppisfyndad kupa på den.
Ball va?

En lördag var jag och mitt lilla gäng inbjuden till Lollo, som bor (eller ska jag säga bodde) i en exakt likadan lägenhet som vi gjorde förut. Nu har de nämligen flyttat köket till vardagsrummet och gjort ett kombinerat kök och vardagsrum och vips fått två sovrum. Så smart! Och väldigt fint.

Deras onge Gertrude fyllde 4 år så det var kalas!

Majken i randigt och Bodil i sammetskostym. 

Majken har ett favoritplagg – en randig klänning med ett M på (som jag i hemlighet har skickat till min mamma så hon kan sy en likdan variant (fast större)). Panik utbröt när jag ljög och sa att klänningen låg i tvätten. Så jag klippte till ett M av lite filtyg och trollade fram en annan randig tröja och ba: tadaaa.

Hon köpte det!

Det blev fiskdamm! Och Robert Wells stod sist i kön. 

Chaplin!

Förutom att gå på kalas så gjorde jag ett badrums-jobb!

Och fick bästa julklappen på posten! HÅLLBARGETEN – som stöttar kvinnliga jordbrukare. Bästa julklappen ju!

Det bakades pepparkakor!

Med de här små.

Snusmumrikar och rävar.

 

En annan dag kuskade jag hit – till en del av Liljeholmen bortanför alla nybyggen. En del som jag gillar i all sin rostiga övergivenhet.

Jag var nämligen bjuden på frukost hos konstnären Emilia Ilke som har sin ateljé här. Hon är så himla härlig! Gillar verkligen henne.

För att inte tala om denna bra:iga! Mimmi Staaf. 

Jag har också bott ganska hårt i sovtofs och randig tröja.

Innan snön kom traskade jag ut med de här på tur!

Någon skulle visst på kalas och var omåttligt taggad!

Hängde en hel del i Gamla stan. Gör ju det numera. Om det inte är Riksdagen så är det Norstedts förlag eller …

Manifestation. Och herregud, de här bilderna är ju så gamla. Men den här bilden tog jag när jag slöt upp på en av Gretas #fridaysforfuture för ett par veckor sedan.

Vår tids viktigaste person om du frågar mig.

Började på riktigt grina när jag såg den här lilla demonstranten utanför Stadshuset samma dag. Som stod i isande kyla för sin framtid.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny