Stickade barnkläder, virkade mjukdjur och en mässingssäng

Denna höstvarma måndag går jag och magen in vecka 18. Om en vecka är det dags för ultraljud och om två veckor har jag nått halvvägs i graviditeten. Så det är ett bra tag kvar, men det hindrar ju ingen från att låta hjärnan vandra sisådär ett halvår framåt. Att dagdrömma är nämligen det bästa jag vet.

De där dagarna när jag mår illa eller har värkande mage, flyr jag in i Pinterest förtrollade värld. Drömmer mig bort. Samlar drömmar på hög. Och ett litet axplock av mina drömmar kan du se nedan.

Stickat i smutsiga pasteller, bokhyllor fulla med Elsa Beskow-böcker, ommålad retro-barnstol med Liberty-mönstrad sittdyna, gamla mässingssängar och virkade ekoleksaker som håller en livstid eller två.
Helst av allt skulle jag vilja köpa allt begagnat (om du har något som du vill bli av med, tveka inte att hojta), eller i alla fall ekologiskt och handgjort. Vi får se hur det går och jag har ju ett tag på mig (sisådär en 160 dagar). Är väldigt sugen på att tillverka små, egna mjukdjur (kolla in den här kaninen, vargen och damen), helst skulle jag vilja virka leksaker. Mina virkkunskaper är emellertid inte det fräschaste som sett dagsljus och bör dammas av med en industridammsugare tror jag bestämt. Men jag har ju tid på mig, så kanske detta är höstens och vinterns projekt?
Annars måste jag ju tipsa om en sajt som jag hittade när jag letade runt bland ekologiska barnleksaker, nämligen Lapland eco store, där det fanns mycket fint. Som den sötaste leksaksräven till exempel.

kidsBildkällorna hittar du genom att klicka på länkarna nedan:
1. Stickade barnkläder på hylla. 2. Barn i söta, stickade barnkläder.
3. Stickade babysets från Lilla lova knits. 3. Söta barnskor.
4. Bokhylla med barnböcker. 5. Virkat rådjur från Sebra.
6. Stickade babykläder från Lille lova knits. 7. Barnstol med Liberty-tyg.
8. Spjälsäng i mässing (bild snodd från Studio Elwas instagram). 9. Månadsposters med illustrationer av Elsa Beskow.
10. Retro barnstol. 11. Virkade skallror och mjukdjur.

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Åh, så där skulle jag också kunna tänka mig att mina framtida (ännu imaginära och knappt ens påtänka) barn få ha det! Underbara färger 🙂

 2. Åh om de blir en liten pojke har jag såå mycket fint jag tror du skulle gilla:D

 3. Åh, så mycket sött! Är också riktigt sugen på att leta fram virknålar och stickor. Inte för leksakstillverkning då (mina barn är ju stora nu) men det finns ju så mycket annat fint att tillverka!

 4. Nu känner jag mig som världens tråkigaste, men när jag ser de fina retrobarnstolarna tänker jag på ett råd jag fått av en vän som hade sån till sin son. Se till att det finns sele i stolen för det är ett högt fall för en liten som dyker med huvet före som hennes son gjorde. Det gick tack och lov bra, men hon använde den aldrig mer.
  Men det går säkert att ordna om man är lite händig.

 5. Åh vad mycket fint! Älskar allt!<3

 6. Om du är sugen på att virka och sticka leksaker eller babykläder så googla/kika på Järbo Garns sida -de har massor av gratismönster, bla finns ett antal söta gosedjur att virka.

 7. Åh så mkt fint! Jag är duktig på att virka. Vad önskas? 🙂

 8. Vart kan ja hitta mönster på virkat rådjur om ja inte kan öppna det på denna sida?
  Funkar med andra gosedjur också men helst rådjuret
  Tack
  Emma

  1. Hej Emma! tyvärr har jag inga mönster, men ta kontakt med Majas manufaktur. Hon kanske kan hjälpa dig.
   Varma hälsningar
   emma

Kommentera

Stäng meny